Calatorii

Calatorii in jurul mapamondului

Calatorii in jurul mapamondului de-a lungul secolelor, oamenii și-au părăsit țările de origine. Calatorii in jurul mapamondului i-au facut pe oameni sa caute o viață mai bună. Acestia fugind de foamete, războaie sau necazuri.

Calatorii

Între anii 1892 și 1954, Statele Unite s-au confruntat cu cel mai mare val migraționist. Aproape 17 milioane de oameni au ajuns în New York înainte de a se așeza în alte părți ale țării. Alte destinații preferate de cei care căutau o viață nouă includeau Australia.

Călătoria este drumul pe care îl face un om, folosind orice mijloc, în locuri relativ depărtate din punct de vedere geografic. Oamenii au călătorit încă din timpuri preistorice: inițial pentru a găsi alimente și, apoi, pentru comerț, explorări și plăcere

Turismul a devenit cea mai dezvoltată industrie a lumii, tot mai multe persoane plecând de acasă pentru scurte perioade de timp. Deși majoritatea oamenilor merg să își vadă părinții și rudele sau să exploreze o nouă țară. Unii iau scurte pauze pentru a merge în stațiuni balneare, iar alții iau parte la tururi educative. Oamenii mai călătoresc, de asemenea, pentru a lua parte la întâlniri de afaceri.

Oamenii au călătorit încă din timpuri preistorice: inițial pentru a găsi alimente și, apoi, pentru comerț, explorări și plăcere. Unii au călătorit pe mari distanțe pentru a scăpa de pericol sau de oprimare. Cu toate acestea, abia din secolul XIX, odată cu apariția noilor mijloace de transport eficiente. Călătoriile au devenit accesibile publicului larg. În 1990, existau 425 milioane de turiști în toată lumea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.