Virusul COVID-19 fiind provocat acum de noul coronavirus

Author: Niciun comentariu Share:
virusul covid fiind provocat acum noul coronavirus

Virusul COVID-19 , fiind provocat acum de noul coronavirus face ravagii pintre oameni. Coronovirusurile sunt o familie mare de virusuri care se gasesc atat la animale cat si la oameni. Virusul COVID-19 este un virus foarte puternic care isi are originea in Wuhan din China. Acest virus acum s-a raspandit pe intreg mapamondul

Care sunt simptomele COVID-19?

In majoritatea cazurilor, COVID-19 cauzeaza simptome usoare, cum ar fi rinoree, durere de gat, tuse si febra. Poate fi mai grava la unii oameni si poate duce la pneumonie si la dificultati de respiratie. In unele cazuri, infectia poate duce la deces. Desi s-a crezut ca situatia poate fii tinuta sub control ,realitatea este alta acum.

Cum se transmite COVID-19?

Pandemia de COVID-19 pare sa se raspandeasca cel mai usor prin contact direct cu o persoana infectata. Cand aceasta tuseste sau stranuta, elimina picaturi mici si, daca sunteti prea aproape, puteti inhala virusul. Acum cercetarile arata ca acest virus se poate lua si din aer.

Cine este la risc mare?

Inca descoperim cum COVID-19 afecteaza si infecteaza multi oamenii. Varstnicii si persoanele cu boli cronice, cum ar fi diabet sau boli cardiace, par sa aiba risc mai mare de a face o forma grava a bolii. Mai nou specialistii sustin ca luarea acestui virus depinde de grupa sanguina. Cei cu grupa sanguina cu A , sunt cei mai predispusi la Covid. Cei mai feriti ar fii cei cu grupa sanguina 01.

Care este tratamentul pentru COVID-19?

In prezent nu exista un tratament sau vaccin pentru pandemia de COVID-19. Totusi, multe dintre simptome pot fi tratate , dar ele ar trebui mai intai prevenite . Odata respectate regulile virusul poate disparea.

5 LUCRURI DE FACUT

Spalati-va frecvent pe maini

Spalati-va pe maini cu apa si sapun sau, daca mainile nu sunt vizibil murdare, folositi o solutie pe baza de alcool. Aceasta va elimina virusul daca se gaseste pe mainile dumneavoastra.

Cand tusiti si stranutati, acoperiti gura si nasul cu pliul cotului sau cu un servetel

Virusul COVID-19

Aruncati imediat servetelul folosit si spalati-va pe maini cu apa si sapun sau cu o solutie pe baza de alcool. Astfel, ii protejati pe ceilalti de orice virus eliminat print use si tranut.

Daca se poate, pastrati 2 metri distanta fata de o persoana care tuseste, stranuta si are febra. Dar cel mai bine ar fii sa se poarte masca pe fata , pentru a preveni imbolnavirea cu COVID19.

COVID-19 pare sa se raspandeasca cel mai usor prin contact apropiat cu o persoana infectata. Se poate contacta acum spun medicii si din aer sau de la toaleta .

Evitati sa va atingeti ochii, nasul si gura

Mainile ating numeroase suprafete care pot fi contaminate. Daca va atingeti ochii, nasul sau gura cu mainile murdare, puteti transfera virusul catre dumneavoastra.

Daca aveti febra, tusiti si aveti dificultati de respiratie, mergeti la medic. Sunati si anuntati unitatea sanitara ca urmeaza sa ajungeti.

Respectati intotdeauna recomandarile medicului dvs. sau recomandarile autoritatilor sanitare.

Previous Article

Nucile consumate in mod permanent au numeroase beneficii

Next Article

Mineritul din Romania fiind de acum in moarte cerebrala

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.