Un notebook sau laptop

Author: Niciun comentariu Share:
notebook laptop

Un notebook sau laptop este un calculator personal portabil. Este un mobil, ușor și îndeajuns de mic. Pentru a putea fi ținut pe genunchi sau pe masa în timpul utilizării. Un notebook sau laptop integrează cele mai multe dintre componentele tipice a unui calculator de birou.

Un notebook sau laptop

Este format de un ecran, o tastatură, un dispozitiv de indicare (touchpad), difuzoare, precum și o baterie. Toate acestia într-o singură unitate. Laptop-urile au fost inițial considerate a fi o mică nișă de pe piață .Ele au fost gândite în special pentru domenii de cercetare de specialitate.

Acestia cum ar fi domeniile militare, contabilitate, reprezentanți de vânzări și alte domenii de activitate. Acestia se impuneau in folosirea unui calculator pentru munca de teren.
Astăzi laptopurile au devenit foarte răspândite, fiind accesibile și persoanelor particulare. Odată cu evoluția tehnologiei în domeniu, s-a observat tendința de miniaturizare și ieftinire.

Dimensiunile reduse, portabilitatea, absența cablurilor si consumul redus. Acestia sunt principalele avantaje ale laptopurilor comparativ cu calculatoarele desktop.
Laptopurile au performanțe mai reduse față de computerele desktop.Mobilitatea este limitată, deoarece autonomia lor depinde de bateriile de tip Li-Ion care se degradează în timp.

notebook

Durata de viață a bateriei este redusă, iar înlocuirea sa poate fi costisitoare.
În general, hard-diskul și memoriile pot fi îmbunătățite cu ușurință. Unitățile optice și cardurile de expansiune pot fi schimbate doar dacă urmează un standard al industriei.

Dar toate celelalte componente interne, procesorul, placa de bază și placa grafică nu sunt destinate pentru a putea fi îmbunătățite, fiind fixate în laptop.

Cele mai importante branduri care produc laptopuri sunt :

Acer – seria Aspire, seria Predator, Travel Mate, Extensa , Ferrari.
Apple – MacBook, MacBook Air și MacBook Pro

ASUS – Asus Eee, ROG, seriile G, UL, UX, N, NX, K, F, VX.
Dell – Inspiron, Latitude, Precision, Studio, Vostro, XPS, seria G, Alienware

HP – Pavilion, HP Omnibook, Omen, ProBook
Lenovo – Essential, ThinkPad, IdeaPad, seria 3000, seria Y

MSI – seriile GX, GR, GE, GT, FX, FR, CX, CR, X370
Panasonic – Toughbook, Satellit

Samsung – SENS: Seriile SF, M, P, Q, R și RF
Sony – VAIO: Seriile FJ, UX, TZ, NR, SZ, CR, FZ și AR

Toshiba – Dynabook, Equium, Portege, Tecra, Satellite, Qosmio, Libretto Hewlett-Packard. În anul 2007, compania a vândut în România 35.000 de laptopuri, adjudecandu-și 10% din piața de profil.

Previous Article

Culturismul pe mapamond

Next Article

Rugby sau jocul celor puternici

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.