Paella gustoasa

Author: Niciun comentariu Share:
paella gustoasa

INGREDIENTE:
– 1 ardei roșu
– o ceapă mare, tocată
– 2 căței de usturoi
– o ceașcă de mazăre congelată
– 3 roșii proaspete sau o cutie de roșii la conservă
– 500 g midii congelate
– un piept de pui
– 1 kg de fructe de mare (caracatiță, calamar și file de pește)
– 3 cești de orez
– 500 g de creveți proaspeți (se pot pune și congelați)
– pătrunjel proaspăt
– sare și piper după gust,
– șofran,
-apă,
-ulei

MOD DE PREPARARE :

Se va pune la prăjit într-un wok pieptul de pui tocat cubulețe, condimentat cu sare și piper. Între timp, se va toca ceapa, usturoiul și ardeiul roșu. După ce este gata puiul, rumeniți ușor fructele de mare.
Acestea se vor condimenta, și apoi se vor pune la prajit împreună cu puiul. Căliți ceapa, usturoiul și ardeiul, după care adăugați roșiile. După aceea puneți, puiul, fructele de mare și midiile si se va adăuga mazărea, orezul, apoi 5 ceșcuțe de apă fierbinte.

Preparare Paella

Pentru a căpăta culoarea specific se va adauga pun șofran. Lăsați-le să fiarbă până când apa a fost absorbită sau s-a evaporat și s-a format o crustă subțire la suprafața recipientului în care ați gătit. Deasupra se va pune creveții și pentru a fi siguri că se vor face bine se va acoperi tigaia cu un capac.
Între timp se va toca pătrunjelul pe care îl puneți deasupra când creveții sunt gata si se va mai lasa 3 minute și paella spaniolă e gata. Pentru un gust autentic romanesc in loc de fructe de mare ,puteți folositi carnea de pui, rață sau iepure. De a semenea mazărea se poate înlocui cu fasole boabe si daca doriti sa adaugati si peste ,cel mai bun este somonul sau codul .
La final paella se va servi calda cu lamaie , alaturi de un vin alb , aceasta fiind un adevarat deliciu .
Pofta buna !

Previous Article

Cozonac cu nuca pufos

Next Article

Ciorba de burta

You may also like

Daca v-au placut aceste articole va rog lasati un comentariu !

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: