Anthony Quinn

Author: Niciun comentariu Share:
anthony quinn

Anthony Quinn cel mai important interpret latino american ce a facut cariera la Hollywood. Din stramosi mexicani si irlandezi Anthony Quinn s-a nascut in 21 aprilie 1915 in Chihuahua (Mexico). Este nascut in mijlocul unei familii modeste. Tatal sau se numea Francisco Quinn, iar mama Manuela Oaxaca.

Anthony Quinn

In copilarie s-a mutat cu parintii in USA , in LA . Nu s-a omorat cu invatatura dar a inceput sa frecventeze cercurile lumii artistice. Cele mai importante cercuri au fost in special ale sculpturii si picturii.
Incepand cu anii ’30 se decide sa-si incerce norocul in actorie .La cei 20 de ani a reusit sa obtina primul sau rol de figurant la Hollywood.

Acesta a fost in filmul „Parole” (1936) . In acelasi an aparea de asemeni in filmul marelui Harold Lloyd intitulat ” The Milky Way. „
Originile latine au conditionat foarte mult rolurile ce i s-au oferit. De asemeni personalitatea si istetimea lui l-au facut star la Hollywood . Aceasta transformandu-l intr-o veritabila stea.

La sfarsitul anilor 30 a aparut intr-o multime de filme. Dintre care se disting „Waikiki Wedding” (1937)de Frank Tuttlem sau The Buccaneer (1938) si Union Pacific (1939). Ambele erau regizate de Cecil B. De Mille, socrul actorului . In 1937 Anthony Quinn s-a casatorit cu fata regizorului Katherine.

Cariera lui Anthony Quinn

Cariera sa s-a mentinut intr-un ritm constant de la anii de debut si pana in anii ‘80
In anii ’40 a fost intruchiparea RAULUI datorita personajelor negative cum sunt cele din filmele :
” City for Conquest “ (1940) de Anatole Litvak, ” The Ghost Breakers ” (1940) de George Marshall, ” Blood And Sand ” (1941) de Rouben
Mamoulian,

” They Died with Their Boots On (1941) ” de Raoul Walsh, ” The Black Swan ” (1942) de Henry King, „Larceny Inc” (1942) de Lloyd Bacon,
„The ox-bow incident” (1943) de William Wellman, ” Buffalo Bill” (1944) de asemenea regizat de Wellman, ” Back To Bataan ” (1945) de Edward Dmytryk o ” Sinbad the Sailor (1947)” de Richard Wallace.

Steaua de cinema

Urmatorul deceniu va fi cel al consacrarii sale ca stea de cinema. Datorita prestatiei sale primeste rol in „Viva Zapata” . Este un film de Elia Kazan cu Marlon Brando in rolul principal . Interpretarea lui Quinn va fi rasplatita cu un Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar. Prestatia sa ca actor i-a retinut atentia regizorului italian Federico Fellini .

Acesta il distribuie in noul sau film „La Strada” (1954).
In anii 60, Anthony Quinn a aparut in ” The Guns of Navarone ” (1961) de J. Lee Thompson. „Barrabás” (1962) de Richard Fleischer, „Lawrence of Arabia” (1962) de David Lean, ” A High Wind in Jamaica ” (1965) de Alexander Mackendrick

Roluri in filme

” Zorba the Greek ” (1964), un filn de de Michael Cacoyannis in care Anthony Quinn a realizat unul din personajele sale cele mai celebre. Pentru aceasta actorul a fost nominalizat la Oscar.
Actorul de origine mexicana a fost un om dotat cu un simt al umorului deosebit.A fost si un mare admirator al sexului opus (admirator al “fustelor “).

El insusi recunoscand ca se indragostea intodeauna de partenera din film .A fost casatorit de 3 ori si a divortat de Katherine De Mille, in 1963 s-a casatorit cu creatoarea de moda Yolanda Quinn.
Dupa 31 de ani de convietuire , Quinn s-a casatorit din nou in 1997 cu a treia sa nevasta.

Disparitia lui

Kathy Benvin ,ii va fii si secretara personala.
Anthony Quinn se va stinge pe data de 3 iunie 2001. Moartea sa fiind cauzata de probleme respiratorii ce au degenerat in cancer . Actorul a murit la varsta avea 86 ani .

Previous Article

Castrul roman Drobeta a fost prima cetate

Next Article

Inotul pentru sanatate

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.