Culturismul pe mapamond

Author: Niciun comentariu Share:
culturismul mapamond

Culturismul pe mapamond este sportul dedicat dezvoltării musculaturii printr-o combinație de antrenamente cu greutăți. Mărirea numărului de calorii consumate și odihnă.

Nu mereu un antrenament foarte puternic este bun, uneori riscând chiar să te accidentezi dacă forțezi prea tare. Pentru a avea o masă musculară dezvoltată, un culturist trebuie să mănânce chiar și seara târziu.
Când organismul se odihnește el nu se oprește din lucru şi continuă să folosească proteinele care i s-au dat pentru a le transforma în energie.

Dacă nu a primit nici un fel de proteine, corpul va începe să transforme parte din țesutul muscular în energie, în lipsa proteinelor. Înainte de a merge la culcare, un culturist poate consuma un shake.

Acesta contine proteina care se digeră mai încet pentru a-i oferi organismului rezervă de proteine de care are nevoie. Pentru a avea o masă musculară mare, un culturist are nevoie de mai multe calorii, iar pentru a slăbi un culturist, trebuie să consume mai puține calorii. Poți să-ți dezvolți masă musculară chiar și atunci când aportul de calorii este mai mic, dar trebuie să lucrezi susținut din acest punct de vedere.

Mușchii cresc atunci când aportul de proteine consumate este mare. Chiar dacă cel de carbohidrați este mai scăzut.Dacă vrei să ai o masă musculară bine dezvoltată, trebuie să se consume proteine. Aceasta se consuma după ce te trezești dimineața, înainte de antrenament, după antrenament și înainte de a merge la culcare.

Culturismul pe mapamond

N-ar strica nici dacă ai adăuga și niște suplimente la dietă deoarece și acestea ajută la creșterea masei musculare. Sportivii care fac culturism, depun un efort susţinut, corpul lor este foarte obosit.Pentru detensionarea şi relaxarea întregului organism este necesar să se facă un masaj de relaxare a întregului organism.

Pentru cei care practică culturismul poate fi extrem de benefic deoarece reduce tensiunile musculare care apar datorită solicitării intense din timpul antrenamentului. Masajul pe care îl poate face un culturist poate fi la un masaj de încălzire, un masaj în timpul antrenamentelor sau după terminarea antrenamentelor.

Masajul la culturisti

Fiecare acest tip de masaj are rolul lui, dar cel mai bun este masajul de relaxare de la sfârşitul antrenamentelor.
Masajul de încălzire, se face la începerea unui antrenament. Având rolul de a încălzi corpul şi anumite lanţuri musculare mai solicitate ale culturistului. Scopul de a scurta încălzirea sau a evita anumite întinderi sau rupturi musculare.

Masajul efectuat în timpul antrenamentelor are ca scop relaxarea unor musculaturi solicitate în exces. Incălzirea unor muşchi ce vor fi solicitaţi în perioada următoare. Masajul de revenire sau de la terminarea antrenamentelor, se face la sfârşitul unei şedinţe de antrenament.

El are rol de eliminare mai rapidă a acidului lactic acumulat la nivelul anumitor muşchi. Relaxarea generală şi recăpătarea funcţiilor unor organe solicitate cum ar fi inima şi plămânii. Masajele de întreţinere pentru culturişti sunt necesare în perioada de refacere şi odihnă, a acestora.

Acest masaj se face după o perioadă foarte solicitanta oareceva masajele de relaxare îi vor reface starea psihică şi fizică.

BENEFICIILE MASAJULUI

Masajul de relaxare pentru culturisti este benefic pentru intreg corpul. Mai ales pentru relaxarea muschiilor.Acestia au fost solicitati in urma unui antrenament.Aceste beneficii ale masajului de relaxare sunt urmatoarele :

Relaxarea și calmarea mușchilor.
Îmbunătățirea circulației sangvine și limfatice.
Combaterea stărilor de suprasolicitare musculară (dureri, amorțeli, febră musculară).
Recăpătarea sau chiar creșterea randamentului sportive.
Tratarea unor accidentări ușoare și prevenirea agravării acestora.
Îmbunătățirea libertății de mișcare a articulațiilor. Combaterea spasmelor muscular.

TEHNICA MASAJULUI DE RELAXARE

Cele mai importante tehnici de masaj pentru relaxarea organismului sunt tehnicile de frământare, netezire,tapotament.

Previous Article

Testosteronul este responsabil pentru creşterea musculara

Next Article

Un notebook sau laptop

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.