Alimentele nutritive pentru organism

Author: Niciun comentariu Share:
alimentele nutritive pentru organism

Alimentele nutritive pentru organism sunt foarte importante. Alimentele nutritive pentru organism trebuie intens consumate.Organismul are nevoie de combustibil suficient .

Cantități suficiente de nutrienți necesari trebuie pentru a putea funcționa eficient. În același timp, oamenii trebuie să fie conștienți și de numărul de calorii pe care le consumă. Mai mult, nu toată lumea are timp să pregătească mese elaborate.

Alimentele nutritive pentru organism

Soluția constă în consumul de alimente bogate în nutrienți . Aceste alimente relativ sunt reduse în calorii. Dar sunt bogate în cantitate și varietate de nutrienți. A avea doar puțin din aceste alimente nu numai că lasă organismul mulțumit. Acestia îi oferă organismului ceea ce trebuie pentru a fi sănătos și puternic.

Spanac

Spanacul este o sursă excelentă de potasiu, vitamina A, vitamina K, mangan, folat și fier. O cană de spanac brut oferă jumătate din valoarea recomandată zilnic, sau DV, a vitaminei A. Esențială pentru viziunea sănătoasă, funcționarea și reproducerea sistemului imunitar.

Broccoli

O cană de broccoli gătita oferă mai mult de 100 la sută DV de vitamine C și K. Este, de asemenea, o sursă excelentă de vitamina A, folat, crom, riboflavină, potasiu, fibre și cupru. Acestia ajută organismul să creeze globule roșii și să păstreze sistemul imunitar sănătos.

Somon

Din totalul peștilor, somonul conține cea mai mare cantitate de acizi grași omega-3. Acestia sunt legați de bunăstare îmbunătățită și reduc riscul multor boli grave. aceste boli sunt inclusiv boli de inimă, demență și depresie. O bucată de somon de 100 de grame conține nu numai 2,8 grame de omega-3. Acestia mai contin și cantități mari de vitamine de magneziu, potasiu, seleniu și B.

Kale

Kale este un medicament cu vitamine esențiale, minerale și alți nutrienți. O porție de 100 de grame de kale conține 200% DV de vitamina C, 300% DV de vitamina A și 1.000% DV de vitamina K1. În plus, are cantități mari de vitamina B6, potasiu, proteine, magneziu, cupru, mangan, fibre, calciu și fier. Deoarece este sărac în oxalat organismul este mai capabil să absoarbă calciul și fierul de cal.

Usturoiul

Vitaminele C, B1 și B6, calciu, potasiu, cupru, mangan și seleniu sunt abundente în usturoi. De asemenea, conține cantități mari de compus cu sulf numit alicină. El poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a colesterolului LDL „rău” . El va crește colesterolul HDL „bun”, reducând potențial riscul de boli de inimă. Persoanele care mănâncă mult usturoi sunt, considerate a avea un risc mai mic de cancer comun. In special cancerul de colon și stomac. Usturoiul brut are și proprietăți antibacteriene și antifungice.

Cartofii dulci

Cartofii dulci sunt o sursă abundentă de beta-caroten. Ei ajută la reducerea riscului anumitor tipuri de cancer si scade bolile de inimă .Ei protejează împotriva astmului și încetinește procesul de îmbătrânire. De asemenea, conține cantități mici de calciu, magneziu, fier. Mai contin fosfor, tiamina, riboflavina, folat, zinc și vitamina E.

Capsuni

O cană de căpșuni conține 100% DV de vitamina C, esențială pentru pielea sănătoasă. În plus, căpșunile conțin potasiu, fibre, magneziu, iod, folat și cupru.

Previous Article

Transalpina este cea mai inalta sosea din Romania

Next Article

Muzeul Portile de Fier de la Drobeta

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.