Arnold Alois Schwarzenegger

Author: Niciun comentariu Share:
arnold alois schwarzenegger

Arnold Alois Schwarzenegger (n. 30 iulie 1947) este un fost culturist și actor american originar din Austria. In prezent politician republican, servind ca cel de-al treizeci și optulea guvernator al statului California. Arnold Alois Schwarzenegger și-a câștigat faima ca actor Hollywood-ian în filme de acțiune.

În zilele când era campion mondial de culturism a fost supranumit „stejarul austriac” și „Arnold cel Tare”. Supranumele „Arnie” l-a dobândit în timpul carierei de actor, iar mai recent a fost numit „the GovernatorArnold Alois
Schwarzenegger a fost ales la 7 octombrie 2003 Guvernator al statului

Arnold Alois Schwarzenegger

California într-un scrutin special. A fost numit recall election (v. și articolul în engleză California recall election, 2003). a fost menit să înlocuiască fostul guvernator al statului California, Gray Davis. Arnold Schwarzenegger și-a prestat jurămîntul ca guvernator la 17 noiembrie 2003.
În mai 2004 și 2007, Schwarzenegger a fost numit unul din cele 100 de persoane cele mai influente pe acel an.

Schwarzenegger este căsătorit cu Maria Shriver și are patru copii. Katherine (născută în 1989), Christina (născută în 1991), Patrick (născut în 1993), Christopher (născut în 1997).
La 23 de ani a debutat in lumea cinematografiei in filmul „Hercules In New York”. Succesul a venit 14 ani mai tarziu o data cu lansarea filmului „Terminator”.

Filme

A continuat cu roluri in filme de succes precum: Commando (1985), Predator (1987), Total Recall (1990), Terminator 2.
Judgment Day (1991), Eraser (1996), Batman & Robin (1997), End of Days (1999), The 6th Day (2000), Collateral Damage (2002) si Terminator 3 : Rise Of The Machines (2003).

S-a casatorit in aprilie 1986 cu Maria Shriver cu care are 4 copii, doua fete si doi baieti. In anul 2003 a fost ales Guvernator al statul California, SUA, iar in 2006 a fost reales in aceasi functie. A fost de 7 ori consecutiv castigatorul concursului de culturism Mister Olimpia. Printre iubitorii acestui gen de sport a fost numit regele culturismului.

Mr. Olympia

In tinerete scopul lui Schwarzenegger a fost sa devina cel mai mare culturist din lume, ceea ce însemna să devină Dl. Olympia. Prima lui încercare a fost în 1969, când a pierdut de trei ori campionatul în fața lui Sergio Oliva. Cu toate acestea, Schwarzenegger a venit înapoi în 1970 și a câștigat competiția, devenind cel mai tanar Mr. Olympia, la vârsta de 23 de ani, un record pe care îl deține și astăzi.

La școală, Schwarzenegger a fost un elev mediocru, dar se evidenția prin caracterul „voios, bine-dispus și exuberant”. Schwarzenegger a practicat multe sporturi, influențat în mare măsură de tatăl său. Și-a făcut rost de prima halteră în 1960, când antrenorul său de fotbal l-a dus cu echipa la o sală de forță locală. La vîrsta de 14 ani, Schwarzenegger și-a ales drept carieră sportivă culturismul în detrimentul fotbalului.

Era într-atît de dedicat culturismului, încât era cunoscut prin faptul că intra prin efracție în sala locală de forță .
În 1971, fratele său Meinhard a murit într-un accident rutier. Meinhard fusese beat și a murit instantaneu, iar Schwarzenegger nu a asistat la funeraliile lui. Meinhard era pe cale să se căsătorească cu Erika Knapp, iar cuplul a avut un copil de trei ani Patrick.

Schwarzenegger i-a plătit nepotului Patrick școala și un trai în Statele Unite. Gustav a murit în anul următor în urma unui atac de cord. În filmul Pumping Iron, Schwarzenegger susține că nu a asistat la funeraliile tatălui său, deoarece se antrena pentru o competiție de culturism.

Mai tîrziu, el și producătorul filmului au declarat că această istorie a fost luată de la un alt culturist. Scopul era de a arăta extremele pînă la care unii sunt în stare să meargă pentru sportul practicat.

A jucat în numeroase filme printre care se numără: Terminatorul, Terminatorul 2: Ziua Judecății, Terminatorul 3: Supremația Roboților, Goana după cadou etc.
Are o stea pentru film, în partea de sud, aria 6700, pe Bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

Previous Article

Sylvester Gardenzio Stallone

Next Article

Alain Delon

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.