Nucile consumate in mod permanent au numeroase beneficii

Author: Niciun comentariu Share:
nucile consumate mod permanent numeroase beneficii

Nucile consumate in mod permanent au numeroase beneficii pentru sanatate. Nucile consumate au fost încă din timpuri străvechi asociate cu intelectualii. Au fost asa asociate deoarece forma lor seamănă cu cea a creierului.

Acum ştim însă că, pe lângă aceasta, ele sunt pline de factori. Acesti factori ajută la păstrarea unei sănătăţi optime. Nucile constituie o bogată sursă de energie. Ele conţinând mulţi nutrienţi, antioxidanţi şi vitamine esenţiale.

Nucile consumate

Nucile sunt cunoscute pentru o bună funcţionare a organismului.
Nucile sunt fructele unor specii de arbori aparţinând familiei Juglandaceae din specia Juglan.

Copacul este foios, atinge mărimi medii şi se crede că este originar din munţii. Sunt din muntii ce înconjoară Asia Centrală sau sudul Europei.

Nucile consumate au proprietati

Există peste 30 de varietăţi de nuci, însă cele mai populare sunt doar trei. Aceste trei varietati sunt cultivate pentru consum. Acestia sunt Nucul englezesc sau persan – Juglans regia; Nucul negru – Juglans nigra şi Nucul alb sau butternut – Juglans cinerea.

Aceştia sunt întâlniţi în special în ţări ca Statele Unite, România, Franţa, Turcia sau China. După plantare, copacul are nevoie de aproximativ patru ani până la primele roade.

Fructele sunt gata să fie recoltate în luna august, atunci când coaja lor este groasă . Atunci coaja începe să crape şi să scoată la lumină nucile învelite în stratul subţire.

Dimensiunile unei nuci

Fiecare nucă are o formă sferică, fiind de mărimea unei lămâi medii. Nucile consumate au o greutate de 10-15 g incluzând miezul.
Ca structură, miezul conţine doi lobi de mărimi inegale, de culoare albicioasă.

Acestia sunt înveliţi într-o coajă subţire. Lobii sunt parţial ataşaţi unul de celălalt. Uleiul extras din nuci este folosit în scopuri medicinale sau în aromaterapie.

Nucile consumate ,sursa de energie

Nucile constituie o bogată sursă de energie, conţinând mulţi nutrienţi, minerale. Ele mai contin antioxidanţi şi vitamine esenţiale pentru o bună funcţionare a organismului.
Nucile sunt extrem de bogate în acizi graşi monosaturaţi (aprox. 72%).

Nucile sunt bogate in acizi grasi

Acesti acizi sunt acidul oleic şi o excelentă sursă de acizi graşi esenţiali de omega 3 ca acidul linoreic, acidul alfa linoreic(ALA) şi acidele arachidonice.
Nucile consumate ajută la reducerea colesterolului negativ şi la creşterea nivelului de colesterol pozitiv. Acestia sunt foarte benefice pentru organism.

Studiile au scos în evidenţă că dieta mediteraneană este bogată în acizi graşi de omega 3.
Nucile consumate ajută la prevenirea bolilor arterelor coronariene şi a infarctului prin favorizarea profilului unui sânge sănătos.
Doar 25 de grame de nuci conţin peste 90% din DZR de acizi graşi omega 3.

Studiile au indicat că nucile consumate ajută la scăderea riscului de apariţie a hipertensiunii si a bolilor coronariene ale arterelor.

Boli tratate cu ajutorul nucilor

Ele mai ajuta şi la cancerul la sân, colon şi prostată, precum şi a infarctului.
Nucile sunt bogate în substanţe fitochimice, care îşi aduc aportul la activitatea antioxidantă.

Ele includ melatonina, acidul elagic, vitamina E, carotenoidele şi compuşii polifenolici.
Aceste substanţe ajută organismul să lupte împotriva cancerului. Ele mai ajuta si la inflamaţii ,boli neurologice şi la îmbătrânirire.

Vitaminele minerale din nucile consumate

Nucile sunt o sursă foarte bună de vitamina E, bogate în special în gamma-tocopherol. Ele conţin nu mai puţin de 21g/100 grame din această substanţă. Vitamina E este un puternic antioxidant solubil gras. Ea este necesara pentru menţinerea membranei mucoase la nivel celular .

Mai este buna şi pentru piele, protejând-o de acţiunea radicalilor liberi.
Nucile contin mai multe complexe de vitamina B. Acestia sunt riboflavina, niacinul, thiaminul, acidul pantothenic, vitamina B6 şi acid foliar.

Nucile consumate constituie o bogată sursă de minerale, necesare pentru corpul uman. Acestia sunt : mangan, cupru, potasiu, calciu, fier, magneziu, zinc şi seleniu.
Cuprul este un cofactor vital pentru multe enzime .

El incluzând cytochrome c-oxidase şi superoxide dismutase .Acesta din urmă este un cofactor în multe enzime care reglează creşterea şi dezvoltarea.

Tratarea anumitor boli

El ajuta la producţia de spermă, digestia şi sinteza acidului nucleic. Seleniul este un micronutrient care funcţionează pe post de cofactor pentru enzime antioxidante. Aceste enzime cum ar fii glutathione peroxidases , sunt foarte importante.

Uleiul din nucile consumate are o aromă specifică, având puternice proprietăţi astringente.El protejeaza pielea de a deveni uscată. Uleiul provenit de la nuci este utilizat în gătit .

Acest ulei este util si în medicina tradiţională, masajul terapeutic, aromaterapie, industria farmaceutică şi cosmetică.Consumarea unui pumn de nuci în fiecare zi este foarte benefic pentru organism. Nucile consumate vă vor furniza necesarul de minerale, vitamine şi proteine.

Previous Article

Laos fosta colonie a imperiului colonial francez

Next Article

Virusul COVID-19 fiind provocat acum de noul coronavirus

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.