Alain Delon

Author: Niciun comentariu Share:
alain delon

Alain Delon s-a născut în Sceaux, o suburbie a Parisului. Părinții săi, Édith și Fabien Delon, au divorțat când Delon avea patru ani. Ei s-au recăsătorit, iar Delon are o soră vitregă și doi frați vitregi. A urmat o școală romano-catolică, fiind prima dintr-o serie de școli pe care le-a facut.

Alain Delon a fost exmatriculat din cauza comportamentului său. Profesorii săi au încercat să-l convingă să devină preot. Aceasta datorită aptitudinilor sale.
La vârsta de 14 ani a renunțat la școală, lucrând pentru o perioadă la măcelăria. S-a înrolat în marina militară franceză trei ani mai târziu. Delon a spus că în timpul celor patru ani de serviciu militar a petrecut 11 luni în închisoare.În 1956 s-a întors la Paris. Nu avea bani și accepta aproape orice muncă.

Alain Delon

A lucrat ca servitor și vânzător. În acest timp s-a împrietenit cu Brigitte Bardot . A acompaniat-o la Festivalul Internațional de Film de la Cannes. Acolo a început ulterior propria lui carieră cinematografică.
La Cannes a fost văzut de un căutător de talente David O. Selznick. Acesta era mare producător de filme de la Hollywood. Selznick i-a oferit un contract cu condiția ca Delon să învețe engleza. Delon s-a întors la Paris pentru a învăța engleza.

Acolo l-a întâlnit pe regizorul francez Yves Allégret si a fost convins că trebuie să rămână în Franța . Selznick a acceptat rezilierea contractului, iar Allégret i-a oferi lui Delon primul său rol. A jucat în filmul Quand la femme s’en mêle. Delon și-a arătat, apoi, latura comică în filmul Faibles femmes. A fost filmul său de debut și în America, unde a avut succes.

În 1960 Delon a apărut în Purple Noon al lui René Clément avand propia lui porecla . Este un film bazat pe romanul Patriciei Highsmith, The Talented Mr. Ripley. A interpretat rolul lui Tom Ripley, pentru care a fost foarte apreciat. Apoi a jucat în Rocco și frații lui, în regia lui Luchino Visconti. A fost de asemenea foarte apreciat de criticii de film.

Delon și-a făcut debutul în teatru la Paris în piesa lui John Ford ‘This Pity She’s a Whore. A jucat alături de Romy Schneider, în regia lui Visconti. Delon a lucrat din nou cu Visconti la filmul Il Gattorpado (Leopardul). Delon a lucrat și cu Jean-Pierre Melville, care a regizat filmele Un Flic , Le Cercle Rouge și Samuraiul .

Previous Article

Arnold Alois Schwarzenegger

Next Article

Hantavirusurile

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.