A manca sanatos

Author: Niciun comentariu Share:
manca sanatos

A manca sanatos nu se refera la limitari stricte in ceea ce priveste adoptarea unei diete. A manca sanatos nu inseamna avea o silueta subtire sau de renunta la alimentele. In special la alimentele care iti place sa le mananci. Mai degraba, este vorba de a te hrani zdravan, de a avea mai multa energie.

A manca sanatos

A mestecasanatos inseamna a-ti imbunatati sanatatea si de a obtine o stare de bine. Daca te simtiti coplesit de toate sfaturile nutritionale si de dietele contradictorii, sa stii ca nu esti singurul. Fiecare expert care iti spune ca o anumita mancare este buna pentru tine. Vei gasi un altul care iti va spune exact contrariul.

Insa, folosind aceste sfaturi simple, poti scapa de confuzii si sa inveti sa creeezi si sa mentii o dieta gustoasa. Aceasta poate fii variata si nutritiva, care este foarte buna. Poate fii foarte buna atat pentru minte, cat si pentru corp.A avea o alimentatie buna nu trebuie sa fie prea complicat.
Anumite alimente sau nutrienti s-au dovedit a avea un efect benefic asupra starii de spirit.

Alimentatie

Este vorba mai degraba de modul general de alimentatie. Fiind de altfel cel mai important aspect al unei alimentatii sanatoase. Piatra de temelie a unui model alimentar sanatos ar trebui sa fie inlocuirea alimentelor procesate.
Aceasta se va face ori de cate ori este posibil. Consumul de alimente, care este cat mai aproape posibil de modul lor natural .

Aceasta poate aduce o diferenta majora asupra modului de gandire. Se reflecta foarte bine si in modul de cum arati sau simti.
Ingrijirea propriului tau corp printr-o alimentatie buna te ajuta la construirea rezistentei. Aceasta reprezinta o fundatie solida pentru sanatate. Ceea ce pui in farfurie are un rol important in riscul tau de aparitie a multor boli.

Boli

Aceste boli pot fii tensiunea arteriala , bolile cardiace, diabet si cancer. Acestia iti va afecta cu siguranta nivelul general al stresului.
Obezitatea provocata de alimentatia in exces este legata de multe afectiuni, de asemenea. In plus, este si o sursa de stres emotional pentru milioane de oameni .

In special la americani carora li se reaminteste permanent de esecul lor de a avea imaginea supla.
Sunt multe sfaturi discutabile privind dieta si agendele comerciale .Accestia discrediteaza adesea recomandarile stiintifice obiective cu privire la ce trebuie sa consumi. Din acest motiv, expertii de la Scoala de Sanatate Publica Harvard au colaborat cu Harvard Health Publications.

Colaborarea s-a facut pentru a crea o abordare vizuala a alimentatiei sanatoase.
Alimentatia a fost bazata pe datele adunate de la mii de barbati si femei . Acestia au fost inscrisi in studii bine concepute, de lunga durata. Masa sanatoasa Harvard clarifica si extinde MyPlate . Aceasta a fost realizata de

Departamentul de Agricultura al SUA. Acestia subliniind cele mai sanatoase alegeri dintre grupele de alimente majore.
Piramida nutritionala
Piramida nutritionala Harvard este cea mai recenta in stiinta nutritionala.Partea cea mai mare reprezinta ceea ce este cel mai important.

Alimentele din topul piramidei sunt acelea pe care ar trebui sa le consumam foarte rar sau deloc.
Fundamentele unei alimentatii sanatoase
Unele diete extreme ar putea sugera altceva. Cu toti avem nevoie de un echilibru cand alegem ce sa mancam. Echilibrul este intre proteine, grasimi, carbohidrati, fibre, vitamine si minerale.

Acestia ar trebui sa se regaseasca in dieta noastra.
Aceasta dieta necesara pentru a putea mentine un organism sanatos. Nu e nevoie sa elimini anumite categorii de alimente din dieta ta. Este necesar, mai degraba, sa alegi cele mai sanatoase diete posibile. Aceste diete sunt optiuni din cadrul fiecarei categorie de nutrienti.

Previous Article

Inotul pentru sanatate

Next Article

Pădurile pe mapamond

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.