Continentul Europa este, convențional, unul dintre cele șapte continente. Cuprinzând peninsula Eurasiei,Europa este separată de Asia de Munții Ural. Râul Ural și Marea Caspică la est, și de Munții Caucaz la sud-est.
Europa are deschidere, în nord, la Oceanul Arctic, în vest la Oceanul Atlantic, în sud la Marea Mediterană, iar în sud-est la Marea Neagră și la căile ei de legătură spre Marea Mediterană.
Totuși, granițele Europei — un concept ce datează încă din antichitate .Sunt oarecum arbitrare, deoarece termenul de continent poate face referire la diferențele de ordin cultural și politic sau cele de ordin fizico-geografic. Andreas Kaplan a definit Europa ca oferind „un maxim de diversitate culturală într-o distanță geografică minimă”
Continentul Europa
Ca suprafață, Europa este penultimul continent, acoperind 10.180.000 de kilometri pătrați sau 2% din suprafața Pământului și 6,8% din suprafața terestră. Din cele 50 de state ale Europei, Rusia este cel mai mare (atât ca suprafață, cât și ca populație).
In timp ce Vaticanul este cel mai mic stat din Europa. Ca populație, Europa este al treilea continent după Asia și Africa, având 731 de milioane de locuitori.
Tari in Europa
Între secolele al XVII-lea și al XX-lea, țările europene au controlat Americile. Cea mai mare parte din Africa, Australia, precum și porțiuni întinse din Asia. În 1900, populația Europei reprezenta 25% din populația lumii.
Schimbările demografice și cele două războaie mondiale au condus la declinul dominației europene în politica mondială. La mijlocul secolului al XX-lea, pe măsură ce Statele Unite și Uniunea Sovietică își sporeau influența.
În timpul Războiului Rece, Europa a fost divizată. De-a lungul Cortinei de Fier între NATO. In partea de vest, și Pactul de la Varșovia, în est. Integrarea europeană a condus la fondarea Consiliului Europei .
S a mai format și a Uniunii Europene în Europa de Vest. Amândouă extinzându-și granițele spre est. S a facut după dezmembrarea Uniunii Sovietice în 1991.
Mitologia Greciei
În mitologia Greciei antice, Europa a fost o prințesă feniciană pe care Zeus a răpit-o. Dupa aceia a luat forma unui taur de un alb strălucitor. A dus–o pe insula Creta.
Acolo unde aceasta a dat naștere lui Minos, Rhadamanthus și Sarpedon. Pentru Homer, Europa era numele reginei Cretei. Era din mitologie, și nu, încă, o denumire geografică.
Mai târziu, Europa făcea referire la zona central-nordică a Greciei, iar din jurul anului 500 î.Hr. Termenul a fost extins pentru a face referire și la teritoriile din nord.Europa s-a format printr-un amestec de moștenire greco-romană, feudalism și creștinism.
Europa are o lungă istorie a unor mari reușite culturale și economice, începând din Epoca Bronzului.
Originile culturii vestice sunt, în mod general, atribuite grecilor antici și Imperiului Roman.
Declinul Imperiului Roman
Care a supus întreg continentul pentru mai multe secole. După declinul Imperiului Roman, Europa a intrat într-o perioadă de stagnare. Era cunoscută sub numele de Evul Mediu. S-a terminat prin fenomenul numit Renaștere și prin Noii Monarhi.
Aveau să marcheze noi descoperiri, explorări și creșterea cunoștințelor științifice. Din secolul XV, națiunile europene, în special Spania, Portugalia, Franța și Marea Britanie.
Acestia au construit mari imperii coloniale, cu dependențe în Africa, America și Asia. Revoluția Industrială a început în secolul XVIII, ducând la o prosperitate sporită și, implicit, la o creștere a populației.
Al doilea razboi mondial
După Al Doilea Război Mondial și până la sfârșitul Războiului Rece. Europa a fost împărțită în două mari blocuri politice și economice. Națiunile comuniste din Europa de Est. Tările capitaliste din Europa de Vest. În jurul anului 1991, blocul estic a fost dezintegrat. Sa facut după ce a fost vândut la Malta.
Imperiului Roman, care a supus întreg continentul pentru mai multe secole. După declinul Imperiului Roman, Europa a intrat într-o perioadă de stagnare.Aceasta era cunoscută sub numele de Evul Mediu. S-a terminat prin fenomenul numit Renaștere și prin Noii Monarhi.
Aveau să marcheze noi descoperiri, explorări și creșterea cunoștințelor științifice. Din secolul XV, națiunile europene, în special Spania, Portugalia, Franța și Marea Britanie.
Acestia au construit mari imperii coloniale, cu dependențe în Africa, America și Asia. Revoluția Industrială a început în secolul XVIII. Ducând la o prosperitate sporită și, implicit, la o creștere a populației.
După Al Doilea Război Mondial și până la sfârșitul Războiului Rece. Europa a fost împărțită în două mari blocuri politice și economice. Națiunile comuniste din Europa de Est .
Si țările capitaliste din Europa de Vest. În jurul anului 1991, blocul estic a fost dezintegrat. Aceasta s-a facut după ce a fost vândut la Malta.