Arma nucleara este destinata pentru distrugerea mapamondului

Author: Niciun comentariu Share:
arma nucleara destinata pentru distrugerea mapamondului

Arma nucleara este destinata pentru distrugerea mapamondului ce produce o reactie in lant de fisiune. Arma nucleara este un dispozitiv ce eliberează într-o manieră explozivă energia nucleară.
Arma nucleară face parte din categoria armelor de distrugere în masă .

Este destinata uciderii unui număr mare de oameni . Arma nucleara este destinata și distrugerii structurilor construite de om.
Arma nucleara sau bomba nucleara a fost gandita si pentru distrugerea biosferei în general.Prima armă nucleară cu fisiune a eliberat o cantitate mare de energie.

Din ce este compusa

Aceasta energie este echivalentă cu cea rezultată din explozia a 20.000 tone de TNT (trinitrotoluen).
La nivelul anului 2012 pe plan mondial existau circa 19.000 de focoase nucleare .Circa 4.400 sunt menținute în stare operațională, gata oricând pentru a fi utilizate.

În prezent există două tipuri de arme nucleare: cele bazate exclusiv pe reacția de fisiune nucleară și cele care utilizează fisiunea nucleară pentru amorsarea reacției de fuziune nucleară.

Arma nucleara este

Arma nucleara este bazata pe fisiunea nucleară si consta dintr-o cantitate de uraniu îmbogățit . Acestia formează o masă supra-critică în care se dezvoltă exponențial reacția în lanț.

Masa supra-critică se realizează prin implantarea unei piese din material fisionabil în masa subcritică . O alta metoda este prin comprimarea unei sfere de material fisionabil .

Exista trei tipuri de arme nucleare care pot fii folosite pentru distrugere.

Arma nucleară cu fuziune care folosește energia rezultată din fisiune.Aceasta sebazeaza pe comprimarea și încălzirea deuteriului și tritiul până aceștia fuzionează.

Arma cu neutroni este o armă termonucleară construită special pentru a produce un flux mare de neutroni. Aceasta se foloseste pentru distrugerea vietilor omenesti . Ea nu afecteaza cladirile avand o contaminare radioactiva.

Arma cu contaminare este o armă cu fisiune învelită cu un material din cobalt sau aur. Odata activata produce o contaminare radioactivă extrem de puternică. Aceste muniții sunt cu dispersie de substanțe radioactive. Odata ce sunt inhalate sau ingerate devin foarte letale.

Din punct de vedere al strategiei militare arma nucleara se împart în doua parti:

Arme strategice cele care vizează țări sau populații mari.
Arme tactice care sunt utilizate numai pe câmpul de luptă.
Armele nucleare strategice sunt transportate la țintă cu avioane sau rachete. Arma nucleara este una tactica si este transportatea cu rachete, artilerie sau cu torpile.

In Rusia arma nucleara reprezinta un produse care a fost testate foarte mult. Acestia au condus la contaminarea excesivă a anumitor regiuni.În plus, cantități foarte mari de ape au fost foarte puternic contaminate .

Producerea in masa a armamentului nuclear au facut posibila distrugerea apelor prin contaminare. Pe langa aceastia au fost contaminate si mari suprafete de solide.

Arma nucleara este interzisa

Din anul 1996 , Curtea Internationala de Justitie a interzis sa se mai foloseasca armele nucleare. Folosirea sau amenintarea cu arme nucleare constituie infractiune. Aceasta incalcand Convenția de la Geneva sau Convenția de la Haga. Arma nucleara este considerata o amenintare pentru intreg mapamondul

Previous Article

Podul lui Traian construit de arhitectul Apolodor din Damasc

Next Article

Laleaua Galbena din Rezervația Naturală Cazanele Dunării

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.