Știința la nivel mondial

Author: Niciun comentariu Share:
stiinta nivel inalt

Știința la nivel mondial este un sistem ordonat de cunoștințe structurate. Stiinta cunoasterii studiază si cercetează. Stiinta interpretează fenomenele naturale, sociale și artificiale.

Cele mai vechi rădăcini ale ?tiin?ei pot fi urmărite în Egiptul Antic și Mesopotamia în jurul anilor 3500-3000 î.Hr. Contribuțiile lor la matematică, astronomie și medicină. Acestia au modelat filosofia naturală greacă a antichității clasice transformand-o intr-o invatatura. S-au făcut încercări formale de a oferi explicații ale evenimentelor. Acestia au fost din lumea fizică bazate pe cauze naturale si o pregatire acidua.In urma eruditiei aciduie , cercetatorii au demonstrat existenta anticitatii.

Știința la nivel mondial

După căderea Imperiului Roman de Apus, cunoștințele despre concepțiile grecești ale lumii s-au deteriorat în Europa de Vest. In primele secole (400 până la 1000 d.Hr.) din Evul Mediu, dar au fost păstrate în lumea musulmană în timpul epocii de aur islamice.Recuperarea și asimilarea operelor grecești și a cercetărilor islamice în Europa de Vest.

Din secolele X-XIII au reînviat „filosofia naturală”,care a fost ulterior transformată de Revoluția științifică. Ea a început în secolul al XVI-lea,deoarece ideile și descoperirile noi s-au îndepărtat de concepțiile și tradițiile grecești anterioare. Metoda științifică a jucat curând un rol mai important în crearea de cunoștințe.

Abia din secolul al XIX-lea multe dintre caracteristicile instituționale și profesionale ale științei au început să prindă contur. Acestia au fost împreună cu schimbarea „filosofiei naturale” în „științe naturale”.

Știința modernă este de obicei împărțită în trei ramuri majore care constau în:

științele naturii (de exemplu, biologie, chimie și fizică), care studiază natura în sensul cel mai larg;
științele sociale (de exemplu, economie, psihologie și sociologie), care studiază indivizi și societăți;

și științele formale (de exemplu, logică, matematică și informatică teoretică), care studiază concepte abstracte. Există un dezacord dacă științele formale constituie de fapt o știință, întrucât nu se bazează pe dovezi empirice.

Disciplinele care folosesc cunoștințele științifice existente în scopuri practice. Acestia sunt precum ingineria și medicina, sunt descrise drept științe aplicate.

Invatatura la nivel mondial

Știința se bazează pe cercetare, care se desfășoară frecvent în instituții academice și de cercetare. Acestia se fac precum și în agenții și companii guvernamentale. Impactul practic al cercetării științifice a dus la apariția politicilor științifice.

Ele încearcă să influențeze întreprinderea științifică prin prioritizare. Se fac pentru dezvoltarea produselor comerciale, armamentelor, îngrijirii sănătății și protecției mediului.

Stiinta , a fost , este si va ramane o adevarata arta care incearca sa dovedeasca ca totul se misca . Galileo Galilei spunea : ,, E pur si muove ,, si se pare ca a avut foarte mare dreptate. Cunoasterea nu a stat nici odata in loc .

Previous Article

Trenul chinez Maglev

Next Article

Zoologia sau regnul animal

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.