Grupa sanguina cea mai predispusa la infectarea cu COVID

Author: Niciun comentariu Share:
grupa sanguina predispusa infectarea COVID

Grupa sanguina cea mai predispusa la infectarea cu COVID este grupa de tipul A. Dupa mai multe cercetari specialistii au ajuns la concluzia ca grupa sanguina cea mai predispusa este grupa A.

Grupa sanguina cea mai predispusa

La acest studiu de laborator au participat mai multi cercetatori . Acestia au fost din Italia, Spania, Danemarca, Germania . Ei arata ca pacientii COVID-19 care au grupa sangvina A sunt cei mai predispusi.

Ei ar fi mai predispusi la riscul de a face o forma mai grea de boala. Concluzia este insa contestata de unii medici si sustinuta de altii.Studiul a fost publicat de prestigioasa revista de specialitate The New England Journal of Medicine.

Practic, se confirma ce anuntasera oamenii de stiinta din China, inca din luna martie. “Multi dintre noi nu am luat in calcul ce spuneau chinezii atunci. Asta pentru ca totul era foarte la inceput.

Acum, cu noile studii, cred ca grupa sangvina influenteaza evolutia bolii” Asa afirma Dr. Parameswar Hari, de la Medical College of Wisconsin.
Potrivit autorilor studiului, persoanele cu grupa sangvina A prezinta un risc cu aproape 50 la suta mai mare. Acest risc este de a suferi o forma severa de COVID-19. Asta comparativ cu pacientii care au alte grupe sangvine.

Grupa zero, cel mai mic risc

La polul opus, pacientii cu grupa sangvina 0 prezinta un risc cu 50 la suta mai mic. Eswte un risc mai mic de a dezvolta o forma severa a bolii, arata autorii studiului.Analiza comparativa s-a facut pe un grup de 2000 de pacienti cu forme grave de COVID-19.

Acestia au fost conectati la ventialtie mecanica sau care primeau oxigen. Alte cateva mii de persoane care aveau simptome usoare sau erau asimptomatice.

Pe langa factorul grupa sangvina, cercetatorii au ajuns la concluzia ca exista si un factor genetic. Exista niste variatii intr-un numar de 6 gene, care pot influenta forma bolii.

Unii medici sunt rezervati

Mai multi specialisti spun ca, desi studiul este binevenit, concluziile nu trebuie luate ca fiind suta la suta sigure.Acestia sustin ca e nevoie de cercetari suplimentare si mult mai ample .

Dr.Eric Topol este de parere ca grupa de sange ar putea juca un rol esential.El mai sustine ca nu sunt suficiente dovezile ca sa aiba o certitudine.Acum ramane de vazut daca aceste rezultate vor da satifactie.
Daca se va constata ca aceste experimente sunt benefice , atunci vor fii puse si in practica .

Totul ramane de vazut in daca specialistii au avut sau nu dreptate . Si anume ca cei cu grupa sanguina A sunt mai predispusi la imbolnavire cu COVID19.

Previous Article

Mineritul din Romania fiind de acum in moarte cerebrala

Next Article

Liderul mondial Novak Djokovic infectat cu noul coronavirus

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.