Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon

Author: Niciun comentariu Share:
ciorba fasole afumatura tarhon

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon este o foarte delicioasa. Aceasta ciorba de fasole cu afumatura isi are originea din Romania . Aceasta a fost mancarea cea mai buna pe care o agreau romanii din cele mai vechi timpuri.

Ingrediente :

400 de grame de fasole boabe
400 de grame de afumatura cu os cu tot (ciolan, sunca de casa, scaricica etc.)
2 cepe potrivite
2 morcovi buni
1 pastarnac mare
1 radacina de patrunjel
1 telina cat 1 ou mic
2 catei de usturoi
1 ardei (optional)
400 de ml. de bulion de rosii concentrat
2-3 foi de dafin
1 buchetel cu verdeturi: 5 fire de tarhon si 5 ramurele de cimbru
3 linguri de tarhon verde tocat pentru presarat
sare si piper

MOD DE PREPARARE :

Fasolea se alege cu grija de impuritati si de boabele cu stricaciuni . Ea se spala in cateva ape reci si se pune la imuiat . Aceasta se pune de cu seara in apa rece . A doua zi de dimineata, fasolea se scurge bine de apa in care s-a inmuiat . Apoi fasolea se clateste sub jet de apa rece.

Ciorba de fasole cu afumatura

Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa rece si se pune pe foc. Se da in clocot si imediat se scurge de apa in care s-a oparit. Apoi spalandu-se bine cu apa rece.
Fasolea oparita si spalata bine , impreuna cu afumatura si foile de dafin se pun intr-o oala. Se acopera cu apa rece si se pun toate la foc mic. Sare se va pune doar putin dar asta se va face la sfarsit . Daca carnea este mai batrana , ea va fierbe mai greu. Atunci trebuie si ea ca si fasolea sa se bage in apa de cu seara.

Fierberea fasolei

Daca veti fierbe fasolea cu carnea batrana , veti risca sa spargeti toate boabele de fasole .Cand incepe sa fiarba,toata spuma ce se va strange deasupra se va inlatura cu o lingura. Aceasta operatiune se va face pana cand aceasta spuma nu va mai aparea.

Ceapa, ardeiul si toate radacinoasele se curata, se spala si se toaca in cubulete potrivite. Dupa ce carnea afumata si fasolea au fiert impreuna timp de 1 ora. Apoi se adauga legumele taiate in cuburi. Tot acuma se adauga si cimbrul pentru a da un gust bun si deosebit mancarii .

Afumatura cu tarhon

Pe masura ce apa se evapora, se completeaza cu apa calda.
Cand carnea afumata este fiarta, se dezoseaza si se imparte in bucati. Dupa aceasta se adauga in ciorba care fierbe.
Dupa ce atat legumele, cat si fasuiul si carnea sunt bine fierte, se adauga bulionul si usturoiul zdrobit. Apoi fasolea se mai clocoteste totul impreuna pret de 4-5 minute.

Ingrediente finale

La final se va adauga putin tarhon uscat si putina sare dupa gust. Apoi se va lua oala de pe foc , punand capacul si lasand zeama sa se ,,limpezeasca,, . Dupa aceia se vor amplifica aromele de condiment . Astfel dand un gust super delicious acestei ciorbe.

Se serveste ciorba de fasole cu tarhon si afumatura fierbinte. Se serveste cu smantana si ardei iute . Se mai poate completa si cu otet daca este nevoie.

7.7Editor's Pick
  • Quality 9
  • Speed 7
  • Security 8
  • Flexibility 6
  • Price 7
  • Availability 9
Previous Article

Al Treilea Război Mondial

Next Article

Peştera Topolniţa

You may also like

Daca v-au placut aceste articole va rog lasati un comentariu !

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: