Tehnologia moderna

Author: Niciun comentariu Share:
tehnologia moderna

Tehnologia moderna

Este ansamblul metodelor, proceselor, operațiilor făcute sau aplicate. Asupra materiilor prime, materialelor și datelor pentru realizarea unui anumit produs industrial sau comercial.
Termenul tehnologie provine din l.greacă: tekhnologia (tratare sau dizertație asupra unei arte, expunerea regulilor unei arte). Este format din : tekhnë (artă, meserie) + -logos (cuvânt). Referința la meserie implică aplicarea competențelor și cunoștințelor în practică. Semnificația originală în l.greacă a fost „discurs asupra artelor”. În engleză a apărut în secolul 17, fiind utilizat pentru a semnifica o discuție numai asupra artelor aplicate.

Tehnologia moderna

Termenul „arte” înseamnă aici producția de artefacte, nu numai „obiecte de artă”, ci, mai general, produse. La începutul secolului 20, termenul tehnologie a inclus un domeniu . Acesta este din ce în ce mai amplu de mijloace, procese și idei, în afară de instrumente și mașini.

Există un număr imens de definiții publicate ale tehnologiei. Astfel că obținerea unei definiții adecvate, complete, consistente a tehnologiei este posibilă numai într-o carte. Fiecare profesiune are o definiție diferită a tehnologiei. Câteva definiții ale tehnologiei sunt expuse în continuare. Astfel, Dicționarul explicativ al l.române DEX online conține următoarele definiții:

1. Știință a metodelor și mijloacelor de prelucrare a materiilor prime, a materialelor și a datelor.
2. Ansamblul proceselor, metodelor, operațiilor etc. utilizate în scopul obținerii unui anumit produs.

Dicționarele Oxford prezintă mai multe variante de definiții:
Aplicarea cunoștințelor științifice în scopuri practice, în special în industrie;
Mașini și echipamente dezvoltate din cunoștințe științifice;
Ramură a cunoștințelor care se ocupă cu ingineria sau științele aplicate.

Tehnologia moderna

În legătură cu ultima definiție de mai sus, este de menționat că distincțiile dintre știință, tehnologie și inginerie nu sunt foarte clare. Ingineria este procesul orientat pe obiective. De proiectare și execuție a sculelor și sistemelor, pentru a exploata fenomene naturale în scopuri practice.Ele sunt utile oamenilor, deseori utilizând rezultate și tehnici din știință.

Tehnologia moderna

Tehnologia nu se confundă însă cu știința. Cercetarea științifică urmărește achiziționarea sau consolidarea cunoștințelor noastre generale. Sau specifice asupra lumii fizice, prin utilizarea unor tehnici formale.

De exemplu a metodelor științifice, în timp ce aplicarea tehnologiilor urmărește producerea de bunuri în procese industriale. Totuși, știința și tehnologia sunt considerate ca două fluxuri paralele. Ele reprezinta cunoștințe care au interdependențe și relații reciproce.

Previous Article

Ciorba de burta

Next Article

Utilizarea dronelor importante

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.