Laos si Vietnam doua state învecinate

Author: Niciun comentariu Share:
laos vietnam doua state învecinate

Laos si Vietnam doua state învecinate prezintă un potențial turistic enorm pentru iubitorii de natură . Laos si Vietnam sunt în căutarea sălbăticiei, este foarte dificil de ales una dintre cele două destinații.

Laos si Vietnam

Luang Prabang – este un oraș considerat bijuteria cea mai de preț a Laosului și orașul regilor de odinioară. Luang Prabang adăpostește 66 de temple, unele dintre cele mai vechi din țară, precum Templul Wat Xieng Thong – numit Templul Orașului de Aur.

Aici se mai afla și vechiul palat supranumit și Palatul de aur (ce a fost construit în 1904 pentru penultimul rege laionez).In anul 1995 orașul a fost înscris pe lista UNESCO a Patrimoniului Cultural Mondial.La 30 de km depărtare de Luang Prabang se află cascadele Kuang Si sau Tat Kuang. Aceste cascade sunt considerate unele dintre cele mai impresionante din lume.

Capitala orasului

Vientiane – capitala Laos-ului este un oraș spectaculos prin multitudinea templelor, dar și a clădirilor noi, moderne. Acestia fiind un amestec inedit de vechi și nou.
Printre cele mai importante obiective turistice din Vientiane se regăsesc:

Pha That Luang – cel mai venerat sanctuar, Templul Wat Ong Teu Mahawihan, Templul Wat Si din Laos, Parcul lui Buddha, etc.
Vang Vieng – este una dintre zonele cele mai vizitate de turiști în Laos, datorită poziției geografice deosebite.

Atractii ale orasului

Printre principalele atracții ale zonei se numără călătoria cu balonul, o experiență unică de altfel. Senzația călătoriei cu balonul este intensă.
Aproximativ 90% din populație este vietnameză. Limba vietnameză este cea mai vorbită limbă de către vietnamezi (și în cea mai mare parte singura).

Dincolo de marketingul de țară practicat la nivel înalt și mai ales în mediul de afaceri care induce, la nivel internațional.
Ipoteza că vietnamezii sunt poligloți, realitatea este că o foarte mică pondere din populația din Hanoi vorbește limba engleză.

Bucataria vietnameza

Bucătăria vietnameză prezintă multe calități: este fină, ușoară, dietetică, ieftină și foarte variată. Mai mult, există numeroase rețete culinare „împrumutate” de la chinezi și thailandezi.

Două alimente par să domine totuși bucătăria vietnameză: orezul (nu este deloc surprinzător având în vedere plantațiile imense de orez) și supa Pho. Este o supă mai degrabă solidă, consumată de localnici la orice oră.

Previous Article

Obiective turistice interesante in Barcelona

Next Article

Laos fosta colonie a imperiului colonial francez

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.