Parisul sau orasul iubirii

Author: Niciun comentariu Share:
parisul orasul iubirii

Parisul sau orasul iubirii de astazi este unul dintre cele mai importante centre culturale. Influenta pe care o exercita in media, moda, stiinta, arta, divertisment.

Parisul sau orasul iubirii

Si multe alte domenii contribuie impreuna la statutul pe care-l ocupa ca unul dintre cele mai importante orase de pe glob. Parisul sau orasul iubirii ofera turistilor o multime de atractii.

In special pe malul stang cu vanzatorii ambulanti de carti (faimosii buchinisti). Podurile istorice care traverseaza Sena, celebrele bulevarde precum Champs-Elysees. Numeroase alte cladiri si monumente celebre, dintre care multe sunt înscrise în Patrimoniul Umanitaţii.

Tribul galic

Parisul a fost ocupat de un trib galic pana cand au ajuns aici romanii în 52 î.Hr. Invadatorii se refereau la ocupantii anteriori ai orasului ca parisii, însa au numit orasul Lutetia, care înseamna „loc mlaatinos”. Aproximativ cincizeci de ani mai tarziu orasul s-a întins si pe malul stang al Senei, în actualul cartier latin, si a fost redenumit „Paris”.

Ocupatia romana s-a încheiat în 508, cand Clovis I-a facut orasul capitala dinastiei Meroviengienilor a francilor. Invaziile vikingilor din secolul IX au obligat parizienii sa construiasca o fortareata pe Île de la Cite. În cursul uneia dintre invazii, Parisul a fost cucerit de catre vikingi, probabil sub Ragnar Lodbrok.

Paris

Acesta a primit o recompensa uriasa pentru a pleca pe 27 martie 845. Slabiciunea ultimilor regi Carolingieni a dus la cresterea puterii contilor Parisului. Odo, Conte de Paris a fost ales ca rege al Frantei de catre lorzii feudali, în timp ce Carol al III-lea avea pretentii la tron.

Pana la urma, în 987, Hugo Capet, conte de Paris, a fost ales de lorzii feudali dupa moartea ultimului urmas Carolingian.Revolutia franceza a început cu luarea cu asalt a Bastiliei pe 14 iulie 1789. Multe dintre conflictele din anii urmatori au avut loc între Paris si zonele rurale ale Frantei.

Pentru cei care preferă pur şi simplu plimbările sunt:  

Bulevardul Champs-Élysées, Rue de Rivoli, Place de la Concorde  fosta  Place de la Revolution .Locul unde se afla ghilotina în timpul Revoluţiei Franceze din 1789 . Place de la Bastille locul unde în trecut se afla închisoarea Bastillei. 

Iar pentru cei ce iubesc viaţa de noapte Parisul oferă faimosul Bal du Moulin Rouge şi multe alte atracţii.

Parisul este un oras urban si reprezintă o destinaţie unică şi de neuitat. Un loc de care te poţi bucură indiferent de vremea de afară.

Previous Article

Republica Franta

Next Article

Campionatul Mondial de Fotbal

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.