Ferrari cel mai renumit brand

Author: Niciun comentariu Share:
ferrari cel mai renumit brand

Ferrari cel mai renumit brand ,este un producător de mașini sport cu sediul în Maranello (Italia). Fondată în 1929 de Enzo Ferrari, ca Scuderia Ferrari, compania a sponsorizat multi piloți .

Au produs mașini de curse înainte de a produce mașini adecvate pentru a fi cond use pe drumurile publice. În 1969, Fiat a devenit acționar la marca Ferrari iar acum este proprietarul majoritar.

Ferrari cel mai renumit brand

În prezent, cel mai mare acționar al grupului Fiat, cu 90%, 5% din acțiuni a fost cumpărat în 2005 de către o companie din Emiratele Arabe Unite. Restul aparține Piero Ferrari, fiul lui Enzo. Compania are sediul în Maranello lângă Bologna și Modena, Italia.

În 2005, marca Ferrari a vândut 5.409 de unități, cu o creștere a vânzărilor de 8,7%, având o cifră de afaceri de 1,5 miliarde de euro.

De-a lungul istoriei, compania a fost renumită pentru participarea continuă în curse, în special în Formula 1, unde a avut mare succes. Mașinile Ferrari sunt în general văzute ca un simbol al vitezei, luxului și bogăției.

Pasiunea lui Enzo Ferrari

Pasiunea lui Enzo Ferrari pentru mașinile de curse Scuderia a început activând ca sponsor principal pentru amatorii de curse din Modena.

De-a lungul timpului, Ferrari a participat și concurat cu numeroase mașini marca Alfa Romeo. Aceasta a fost până în 1938, când a fost angajat de aceștia, pentru departamentul de administrație a mașinilor de curse.

În 1941, Compania Alfa Romeo a fost confiscată de către guvernul fascist în fruntea căruia era Benito Mussolini. Aceasta a fost ca parte integrantă a Axei Puterii.

Datorită dimensiunii mici a departamentului lui Enzo, activitatea sa nu a fost afectată sau întreruptă.
În schimb, din cauza faptului ca îi era interzis să practice curse auto pe o perioadă de 4 ani. Acesta a transformat Scuderia Ferrari în Auto Avio Costruzioni Ferrari în cel mai scurt timp posibil.

Având ca activitate principală producerea de accesorii auto și de aeronave.
Primul model de mașină produs întregime de Enzo Ferrari a fost Auto Avio Costruzioni 815 (8 cilindri, motor de 1,5 L) .

Aceasta echipa Ferrari a câștigat, pentru prima oară, Marele Premiu al Europei. După încheierea celui de-al doilea război mondial.Prancing Horse

Simbolul celebrului Ferrari este un cal cabrat negru pe fond galben. Acesta este de obicei cu Scuderia Ferrari letters SF.
Inițial, simbolul caluțului a aparținut contelui și aviatorului Francesco Baracca. Un legendar al asociației italiene(ACE) Air Force din Primul Război Mondial.

Avea pictat pe partea aeronavelor sale ,emblema actuală a mărcii Ferrari. Baracca a murit pe data de 1916, 1918, obținând 34 dueluri victorioase și numeroase victorii în echipă. Astfel, el a devenit un erou național, fiindu-i construit un monument memorabil.

Masini ferari

Francesco Baracca a ales ca avioanele să-i fie reprezentate de un cal cabrat, în urma înscrierii sale în echipa „Battaglione Aviatori”. Acesta fiind recunoscut și ca cel mai bun călăreț al regimentului de cavalerie.Există mai multe interpretări pentru alegerea sa.

Datorită faptului că familia lui nobilă a fost cunoscută pentru posesia unui număr impresionant de cai la ferma lor din Lugo di Romagna. O altă teorie sugerează faptul că Baracca a copiat designul agresiv al căluțului.

De la un pilot german care a purtat sigiliul orașului Stuttgart. Interesant, reprezentanța de automobile Porsche din Stuttgart a împrumutat logo-ul său al căluțului cabrat, orașului.

Această „legendă” sugerează că a fost primul avion pilotat de Baracca Stuttgart iar simbolul putea fi luat ca un trofeu de război.Ferrari a concurat dintotdeauna, mai mult sau mai puțin, cu branduri de renume, foarte apreciate în întreaga lume

Masini

Porsche, Lamborghini, Maseratti, De Tomasso și multe alte mărci de automobile sport.Pe data de 17 iunie din 1923, Enzo Ferrari a câștigat o cursă importantă pe circuitul Savio de Ravenna.

Contesa a cerut ca el să poarte un cal pe mașinile sale, sugerând că acesta ar aduce noroc..
Dar prima cursă la care Alfa a avut permisiunea să folosească calul pe mașini Scuderia .

Nouă ani mai târziu, în 24 de ore de Spa în 1932. Ferrari a câștigat.Ferrari a păstrat calul negru purtat și de Baracca pe planul sau, adăugând un plus de culoare (galben) pe fundal.

Marca Calul cabrat

Calul cabrat a mai fost purtat și de Fabio Taglioni folosindu-l în motocicletele lor Ducati. Tatăl lui Taglioni a fost de fapt unul dintre însoțitorii lui Baracca și a luptat alături de el în 91 Aer Squad.

Asta pentru că faima brand-ului Ferrari s-a extins, Ducati a renunțat la stemă. Acest lucru poate să fi fost și rezultatul unui acord privat între cele două branduri.Calul prancing este acum simbolul unic Ferrari, recunoscut în întreaga lume.

Previous Article

Avioanele supersonice comerciale

Next Article

Vas de croazieră de lux

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.