Drenajul limfatic al corpului

Author: Niciun comentariu Share:
drenajul limfatic corpului

Drenajul limfatic

Drenajul limfatic al corpului este un tip de masaj special, care ajută la buna funcționare a sistemului limfatic. Acesta având numeroase beneficii deopotrivă medicale și estetice.
Ce este sistemul limfatic
Sistemul limfatic al corpului face parte din sistemul circulator și asigură schimbul de substanțe între sânge și țesuturi. În plus, este un fel de “gardian” pentru sistemul imunitar și contribuie la apărarea organismului. Acesta preluând reziduurile metabolice și alte elemente nocive pentru a fi filtrate.

Are la bază o rețea de vase care transportă limfa (un lichid clar, asemenea plasmei sanguine). Acesta o transporta către ganglionii limfatici, cu o concentrație ridicată de limfocite, pentru a fi purificată.
Misiunea sistemului limfatic poate fi îngreunată de mai mulți factori. Printre care sedentarismul, stresul constant, statul prea mult pe scaun.Acestea sunt bolile endocrine, cardiace sau circulatorii. În aceste situații, fluxul limfatic devine congestionat. Toxinele se strâng și determină umflarea țesuturilor. Intensificarea celulitei accentuează unele probleme de sănătate ale omului .

Cum se realizează drenajul limfatic

Drenajul limfatic se poate face manual sau cu ajutorul unui sistem modern. Este format dintr-un costum care îmbracă picioarele și abdomenul, conectat la un aparat de reglare. Este o terapie neinvazivă, fără efecte adverse, care folosește presiunea aplicată pe suprafața corpului.
Costumul de drenaj are în interior mici compartimente independente. Ele se umflă cu aer în timpul drenajului și presează alternativ diferite părți ale corpului. Acestea pot fii de la picioare spre partea superioară, în sensul de circulație al limfei.

Drenarea pasiva este nedureroasa și relaxanta.

Presiunea poate fi reglată chiar și în timpul ședinței, dacă ți se pare că devine inconfortabil.
Există anumite categorii de persoane pentru care drenajul limfatic nu este indicat. Acestea sunt persoanele care sufera de boli cardiace, renale sau hepatice. Mai sunt si persoane cu afecțiuni venoase acute, epilepsie sau femeile însărcinate.
Cum te ajută drenajul limfatic.
Punând în mișcare limfa, drenajul limfatic accelerează eliminarea toxinelor și procesul natural de regenerare al organismului. Acesta având efecte pozitive pe mai multe planuri pentru corpul uman.
Drenajul limfatic ajută limfa să circule mai bine prin corp. Acesta eficientizează procesele de refacere și apărare ale acestuia. Reziduurile din spațiile interstițiale sunt evacuate mai repede. Sistemul imunitar are mai multă putere în lupta împotriva bacteriilor și virușilor.
Ca orice masaj, drenajul limfatic ajută mușchii obosiți să se detensioneze. Aceasta se face datorită presiunii aplicate în diferite zone ale corpului.

Remodelarea corporală

Prin drenare flegmatica se elimină retenția de apă, ceea ce ameliorează aspectul de picioarele umflate.
Îmbunătățește fermitatea pielii. Pe lângă limfă, drenajul stimulează și circulația sanguină prin aplicarea de presiune pe venele periferice. Astfel că pielea va fi mai tonifiată.
Remodelarea corporală este unul dintre consecințele drenajului limfatic. Datorită sângelui bine oxigenat, pielea își va menține elasticitatea și va arăta mai bine.
Masajul flegmatic abdominal pune în mișcare tractul digestiv și susține buna sa funcționare.
Diminuează inflamația după efort, accidentări sau intervenții chirurgicale. Excesul de lichide se elimină mai rapid cu ajutorul drenajului. Acesta previne sau tratează inflamația exagerată a țesuturilor, calmând durerea.

Previous Article

Circulatia sanguina este slaba

Next Article

Plămânii sunt organe implicate

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.