Anotimpul Vara

Author: Niciun comentariu Share:
anotimpul vara

În zonele cu climă temperată, Anotimpul Vara este cel mai cald dintre cele patru anotimpuri. Solstițiul ce are loc în timpul său se numește solstițiul de vară . Anotimpul Vara marchează momentul în care, în emisfera respectivă, ziua are cea mai mare durată.

Anotimpul Vara

Data de început și de final al sezonului estival este aproximativă, și variază de la o cultură la alta. În zonele polare aflate între pol și cercul polar, în preajma solstițiului are loc fenomenul de „nopți albe”.
În cele mai multe țări, în această perioadă copiii sunt în vacanță. În unele țări vacanța începe la mijlocul lunii mai. Vacanta în Anglia copiii încep vacanța abia în mijlocul lui iulie in sezonul estival.

Vacanța din sezonul estival în Australia începe cu câteva zile înaintea Crăciunului .Ea se termină în ultimele zile a lui ianuarie sau chiar mijlocul lui februarie, depinzând de stat.

Modificările climatice

În zona climei tropicale umedă ia naștere anotimpul cald și ploios. Vara ține din aprilie (mai) până în octombrie. În zona climei subtropicale verile sunt foarte călduroase și secetoase (până la 45 °C). În zona climei temperat-oceanică vara aduce un plus de căldură. Anotimpul Vara totuși este răcoroasă. În zona climei temperat-continentală vara este călduroasă (până la 35-40 °C). În zona climei polare vara este de foarte scurtă durată și are temperaturi de până la 0-5 °C.

Cultura populară

Sunt multe asociații culturale pentru vară. Articolele din timpul verii implică costume de baie, mingi de plajă, plăci de surf și altele. Hainele de vară încearcă să diminueze efectele căldurii în creștere. Acestia sunt tricouri, costume de soare, ochelari de soare, sandale.
Vara multe familii pleacă într-o călătorie ce poate fi de cele mai multe ori la munte sau la mare.

Previous Article

Anotimpul Primăvara

Next Article

Anotimpul Iarna

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.