Al Treilea Război Mondial

Author: Niciun comentariu Share:
treilea razboi mondial

Al Treilea Război Mondial este o noțiune care desemnează un eventual război global. Al Treilea Război Mondial ar urma să fie purtat la scară globală . El ar putea avea loc ca o continuare a celui de-Al Doilea Război Mondial.

Acest presupus comflict militar a fost anticipat și plănuit în perioada Războiului Rece. A fost pus la cale de autorități civile și militare din mai multe țări. Acest comflict militar , este un subiect foarte des întâlnit în literatura de ficțiune.

Al Treilea Război Mondial

Se presupune că se vor folosi arme atomice care vor duce la distrugerea Pământului.
Cand a izbucnit conflictul dintre Statele Unite și Uniunea Sovietică, acesta a fost denumit generic Războiul Rece. Se credea că este posibil ca al Treilea Război Mondial să izbucnească din cauza rivalităților.

Aceasta lupta putea sa izbucneasca oricand intre aceste două superputeri.
Datorită distrugerii reciproce , un al Treilea Război Mondial ar fii un dezastru . In aceasta comflagratie s-ar folosi arme nucleare ce ar duce la distrugeri colosale.

Acest comflict a fost povestit de Norman Podhoretz, în cartea sa World War IV. The Long Struggle Against Islamofascism, sugerează că războiul rece poate fi identificat cu Al Treilea Război Mondial. Aceste lupte s-au dat,prin procură, la o scară globală.

Combatanții principali (Statele Unite și, mai târziu, NATO, pe de o parte, și Uniunea Sovietică pe de alta parte. Aici au mai intrat și țările Pactului de la Varșovia, care au furnizat suport politic. Pe lanfa acesta au mai furnizat suport militar și economic altor combatanți. Dar taberele principale nu au intrat în luptă directă.

Atacul din 11 Septembrie

Eliot Cohen, director de studii strategice la Universitatea Johns Hopkins, a declarat, în Wall Street Journal:
La o lună după atacurile din 11 septembrie, că lupta împotriva terorismului ar necesita un conflict militar. Aceasta batalie ar fii dincolo de invazia din Afganistan.

Cohen, ca și Marenches, consideră că Al Treilea Război Mondial este deja istorie.
O denumire mai puțin apreciată, dar mai precisă este Al Patrulea Război Mondial scria el. Războiul rece a fost Al Treilea Război Mondial. A fost un lucru care ne amintește că nu toate conflictele globale implică mișcări de trupe.

Declaratii

In anul 2006, președintele Statelor Unite George W. Bush a etichetat dur Războiul. Acesta era un razboi împotriva terorismului în curs de desfășurare . El spunea atunci ca acest razboi fiind al Treilea Război Mondial.

In acea perioada toti considerau ca acest razboi a fost un razboi global împotriva terorismului . Unii numesc războiul global altfel, ceva de genul al Treilea Război Mondial.Dar Ledeen i-a răspuns că este mai mult al Patrulea Război Mondial, deoarece a existat un război rece.

Ledeen a mai adăugat că „probabil, începutul celui de-al Patrulea Război Mondial a fost Revoluția Iraniană din 1979. Jed Babbin, a spus că al Patrulea Război Mondial este războiul împotriva terorismului . Tot el sustinea și că războiul cu China va fi al Cincilea Război Mondial .

Previous Article

O poveste interesanta

Next Article

Ciorba de fasole cu afumatura si tarhon

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.