Anotimpul Primăvara

Author: Niciun comentariu Share:
anotimpul primavara

Anotimpul Primăvara este unul din cele patru anotimpuri ale zonei temperate. Primavara marcheaza tranziția de la iarnă spre vară. Din punct de vedere astronomic, marcheaza începutului primăverii. Este de cele mai multe ori, legată de echivalența dintre durata temporală zilei și a nopții.

Acest timp al anului numit echinocțiu în astronomie. Astfel,sezonul primavaratic în emisfera nordică, echinocțiul de primăvară este datat astronomic. Este în jur de 21 martie al fiecărui an. In timp ce în emisfera sudică, același echinocțiu este în jurul datei de 23 septembrie. Simultan cu existența unui echinocțiu într-una din cele două emisfere ale Terrei. Echinocțiul „opus” marchează cealaltă emisferă.

Anotimpul Primăvara

Terminarea sezonului estival și începutul verii este considerată a fi în jurul datei de 21 Iunie. Atunci ziua devine maximă, iar noaptea minimă, timp al anului numit solstițiu de vară. Astfel, în emisfera nordică, solstițiul de vară este datat în jurul datei de 21 iunie. In emisfera sudică, același solstițiu este plasat temporal în jurul datei de 21 decembrie.

Similar cu „antinomia” echinocțiilor de la începutul primăverii, simultan cu existența unui solstițiu. Intr-una din cele două emisfere ale Terrei, echinocțiul „opus” marchează cealaltă emisferă.
În realitate, datorită condițiilor specifice geografice și climatice ale diferitelor locuri care aparțin zonelor temperate. Există foarte multe criterii care trebuie considerate pentru a marca anotimpul primăvară.

Aceste diferențieri specifice au marcat profund viața oamenilor din diferite zone. Acesta sa facut din punct de vedere agricultural, existențial, filozofic și cultural.
Întotdeauna, primăvara și echivalentul său conceptual, filozofic și ideatic au însemnat dezghețul. Topirea, trezirea la viață, reînnoirea și renașterea naturii, vieții și a societății.

Primavara este anotimpul cand intreaga natura se trezeste adevart la viata. Pomii infloresc,iarba incepe sa incolteasca si pasarile calatoare revin de peste mari si tari.

Previous Article

Pădurile pe mapamond

Next Article

Anotimpul Vara

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.