Anotimpul Toamna

Author: Niciun comentariu Share:
anotimpul toamna

Anotimpul Toamna este unul din cele patru anotimpuri ale climei temperate. Anotimpul Toamna este anotimpul care face legătura între vară și iarnă.
În emisfera nordică toamna începe în jurul lunilor august sau septembrie. Acesta incepe când în emisfera sudică începutul toamnei este considerat în jurul lunii martie. În această perioadă frunzele foioaselor încep să cadă.

Anotimpul Toamna

Acestea se îngălbenesc, treptat capătă o culoare roșiatică sau brună, după care cad.
De aceea, în America de Nord toamna este numită și fall însemnând cădere. Este anotimpul în care zilele devin din ce în ce mai scurte și mai răcoroase. Nopțile devin din ce în ce mai lungi și mai friguroase. In unele țări precipitațiile tind să crească treptat.

Astronomic

Astronomic, unele țări vestice consideră că toamna începe cu echinocțiul de toamnă (23 septembrie). In emisfera nordică și echinocțiul de primăvară (21 martie) . In emisfera sudică terminându-se, iar în emisfera nordică în ziua solstițiului de iarnă (21 decembrie) respectiv în ziua solstițiului de vară (21 iunie). În astronomia chineză echinocțiul de toamnă marchează mijlocul toamnei.

Aceasta începând în jurul sărbătorii Liqiu (în jurul zilei de 7 august).
Pe de altă parte, meteorologii asimilează lunile martie, aprilie, mai (în emisfera sudică) . Respectiv lunile septembrie, octombrie, noiembrie (în emisfera nordică) . Deoarece pe perioada acestui anotimp perioada de lumină este vizibil din ce în ce mai mică.

Inceperea scolii

În unele țări, ca Statele Unite ale Americii dar și România toamna este considerată începutul anului școlar.Starea sufletească ce se desprinde din sărbătorile tomnatice este bucuria pentru fructele pământului . Aceasta este amestecată cu melancolia pentru vremea mohorâtă.

Anotimpul

În special în Statele Unite toamna este asociată cu „anotimpul Halloween-ului”, cu o campanie de marketing .Promoțiile încep cu primele zile ale lunii septembrie și se încheie cu ziua de 31 octombrie. Motivele lor își pierd rapid forța după această perioadă.

Anotimpul Toamna este un anotimp mult asteptat , atunci cand incep culegerea roadelor . Atunci se incepe si stransul recoltelor de pe campuri si odata cu aceasta vremea incepe sa se raceasca. Tot odata , incepand cu acest anotimp pasarile calatoare incep sa plece spre tarile calde.

Previous Article

Anotimpul Iarna

Next Article

Florin Piersic

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.