Telefonul celular

Author: Niciun comentariu Share:
telefonul mobil

Telefonul celular performant sau telefon celular este un aparat electronic portabil. Telefonul mobil este un dispozitiv mobil, care funcționează fără fir (prin radio).

Functioneaza pe baza rețelelor GSM sau CDMA și este folosit în general pentru comunicații personale la distanță mare.

Sunt telefoane portabile care nu se bazează pe rețele GSM sau CDMA . Nu trebuie numite „mobile”, deși sunt deplasabile, v. mai jos.

Telefonul celular

Miniaturizarea continuă a permis ca în zilele noastre în telefoanele mobile să se mai integreze o serie întreagă de funcțiuni suplimentare. Acestia sunt dictafon, aparat de fotografiat și filmat.

Aparat de accesat Internetul și webul. GPS, radio și multe altele, astfel rezultând un nou gen de telefon mobil, foarte „inteligent”, numit smartphone.

Telefonul mobil a devenit portabil la 20 februarie 1942, când americanul Donald M. Mitchell a cerut eliberarea unui brevet . A cerut pentru telefonul său mobil. .

Dispozitivul transmitea folosind unde scurte, avea o rază de acțiune limitată. Aceste aparate atunci cântăreau nu mai puțin de 2,5 kg.

Taxofonul sau telefon celular

Au mai trecut 35 de ani până când telefoanele mobile au început să fie folosite pe scară largă. Aceste telefoane mobile au inceput sa fie folosite de oamenii obișnuiți.

Inventatorul primului telefon mobil este considerat dr. Martin Cooper. El este fostul manager de sistem din cadrul companiei Motorola.Primul apel de pe un telefon mobil a fost făcut de Cooper la 3 aprilie 1973.

Prima generație

Abia în 1983 Motorola a prezentat primul telefon mobil comercial din lume, Dyna TAC 8000X. Telefonia celulară sau mobilă se bazează pe standardul de comunicații și rețeaua GSM.Telefonia mobilă modernă înregistrează un salt uriaș pe 3 aprilie 1973 .

Este lansată a doua generație (2G),

Prin anii ’90 este lansată a doua generație (2G), care era bazată pe sistemele GSM (Global System for Mobile Communication). Sistemul de telefonie 2G este pus în practică pentru prima dată în Finlanda.

In 1991, prin rețeaua de tip GSM Radiolinja (astăzi Elisa). A fost fondată la 19 septembrie 1988.

A treia generație

Prima astfel de rețea, sub formă de test a fost introdusă în mai 2001, în Japonia (NTT DoCoMo). Lansarea comercială având loc în același an la 1 octombrie.Viteza de transmisie este mai mare, la fel și capacitatea rețelei .

Calitatea serviciior oferite, care devin tot mai diversificate

În 2002 generația a treia este lansată și în SUA și Coreea de Sud. Tări urmate la scurt timp de Marea Britanie și Italia. La sfârșitul anului 2007 existau aproape 200 de milioane de abonați ai rețelelor 3G. În același an venitul adus de serviciile 3G depășea 120 milioane de dolari.

A patra generație

Introducerea comercială a generației următoare, a patra, numită „4G”, este așteptată pentru circa 2012-2014. Se urmărește ca transmisiile multimedia să fie net superioare.

Previous Article

Televizoarele de ultima generatie

Next Article

Circulatia sanguina este slaba

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.