Steaua Bucuresti aniverseaza castigarea Supercupei Europei

Author: Niciun comentariu Share:
steaua bucuresti aniverseaza castigarea supercupei europei

Steaua Bucuresti aniverseaza castigarea Supercupei Europei in acest an. Pe 24 februarie 2020 Steaua Bucuresti aniverseaza 33 de ani de cand a castigat trofeul.

Steaua Bucuresti este o echipă românească de fotbal cucerea un ultim trofeu continental. Finala s-a jucat la Monte Carlo, pe cochetul Stadion Louis II.

Steaua Bucuresti aniverseaza

Steaua București, mergea acolo în calitate de deținătoare a Cupei Campionilor Europeni. Ea se duela, pentru Supercupa Europei, cu redutabila formație sovietică Dinamo Kiev. Este echipa care intrase în posesia Cupei Cupelor.

Marea surpriză servită ucrainenilor a fost debutul lui Gheorghe Hagi în echipa militară. Dinamo Kiev a facut o contestație care au susținut că au jucat, de fapt, împotriva echipei naționale a României.

Steaua Bucuresti se impune

Pe un teren destul de greu, roș-albaștrii au prestat un joc foarte bun și s-au impus cu scorul de 1-0 (1-0). Unicul gol al meciului purtând chiar semnătura lui Hagi.

Decarul stelist a executat o lovitură liberă de la 25 de metri, perpendicular pe poarta lui Cianov. Hagi, venit in acel an de la echipa Sportul Studențesc. El a executat perfect aceasta lovitura libera ce a țintit o ”spărtură” în zidul dinamoviștilor. Mingea a ricoșat din șoldul unui adversar, prinzându-l pe portar pe contre pied.

Steaua Bucuresti aniverseazacastigarea trofeului

Astfel, Steaua câștiga al doilea trofeu continental și ultimul al unei echipe românești de club. Între finala de la Sevilla și cea de la Monte Carlo s-a intercalat Cupa Intercontinentală. Aceasta a fost insa pierdută la limită , la Tokyo, cu 1-0 în fața argentinienilor de la River Plate.

La ora Supercupei Europei din 1987, Dinamo Kiev însemna practic o mașină de fotbal . Ea forma atunci nucleul naționalei Uniunii Sovietice. Era antrenata de legendarul Valeri Lobanovski .

Dinamo Kiev avea jucători cunoscuti in lot precum Protasov, Zavarov, Blohin și alții. Ucrainenii reprezentau o trupă de șoc pe Bătrânul Continent. Ei fiind cotați cu prima șansă la câștigarea trofeului din Principatul monegasc.

Formula de start , în neuitata seară de la Monte Carlo:

Stîngaciu – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Tudorel Stoica, Bălan, Boloni, Hagi (min. 84 Balint) – Lăcătuș (min. 89 Majearu), Pițurcă.
Antrenor principal era Anghel Iordănescu, secondat de către Radu Troi.
Față de Sevilla, 7 mai 1986, dispăruse Duckadam, care avea probleme medicale.

Majearu și Balint nu mai intrau în graficul primului unsprezece.
Emerich Jenei îi lăsase timona lui Anghel Iordănescu, cel de care, ne amintim cu plăcere si acum. El și-a încheiat cariera de jucător contra Barcelonei, când Steaua cucerea Cupa Campionilor Europeni.

În pofida scorului strâns, Steaua a dominat însă teritorial și tehnico-tactic finala Supercupei. Raportul șuturilor pe poartă, 7-4, dar și cel al cornerelor, 10-1, fiind elocvente în acest sens.

Au trecut 33 de ani

De atunci au trecut 33 de ani de cand Steaua Bucuresti aniverseaza castigarea acestui prestigios trofeu. Se pare ca acum nici o echipa romaneasca nu mai este pregatita sa castige acest trofeu.

Steaua Bucuresti , a fost , este si va ramane singura echipa din Romania care are in vitrina acest trofeu. Sa speram ca nu va fii ultimul nici pentru Steaua Bucuresti , nici pentru alta echipa romaneasca .

Previous Article

Lewandowski si Bayern Munchen fac istorie in Bundesliga

Next Article

Panteonul din Roma Antica supranumit „Templul Tuturor Zeilor”

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.