Explozie de proportii in Beirut din Liban in port

Author: Niciun comentariu Share:
Explozie de proportii in Beirut

Explozie de proportii in Beirut din Liban a fost foarte puternica. Explozie de proportii in Beirut a avut loc in Liban si a fost devastatoare. Explozia a fost catalogata ca fiind cât 10 la sută din bomba de la Hiroshima.

Momentele teribile prin care au trecut, marți seara, locuitorii din Beirut sunt greu de scos din memorie. Zguduiți la propriu și la figurat de explozia devastatoare din port.

Explozie de proportii in Beirut

Acestia au fost luați prin surprindere, iar oamenii au avut diverse reacții . Oamenii au încercat să se pună la adăpost acolo unde au fost surprinși de deflagrație. Acestia s-au adapostit fie pe stradă, în biserică, sau acasă .
Explozia de la Beirut a avut 10% din puterea bombei nucleare de la Hiroshima.

Este opinia unor oameni de ştiinţă britanici, care cred că deflagraţia a avut forţa a 1.500 de tone de TNT.
Ceea ce explică, de altfel, peisajul apocaliptic lăsat în urmă. O amintire tristă și dureroasă și o coincidență stranie. Acestia sustin pentru că pe 6 august 2020, se împlinesc 75 de ani de la bombardamentul atomic asupra Hiroshimei.

Capitala Libanului este acum pe jumătate distrusă

Capitala Libanului este acum pe jumătate distrusă , iar 300 de mii de oameni au rămas pe drumuri. Specialistii sustin ca pagubele se apropie de cinci miliarde de dolari.
Şi numărul victimelor continuă să crească vertiginops in aceste momente. Se vorbeste de 135 de morţi şi 5.000 de răniţi, dar sute de persoane sunt în continuare date dispărute.

Explozia a fost provocată de aprinderea a 2.700 de tone de nitrat de amoniu existente in port .Oamenii încearcă să-și dea seama ce li s-a întâmplat și să-și revină din șocul vieții lor.

În punctul zero al exploziei

În punctul zero al exploziei, sa format un crater uriaș în locul cheiului pe care era depozitat îngrășământul chimic. Toate clădirile din apropiere au fost complet distruse, iar pagubele sunt uriașe.
Asta, în contextul în care Libanul se confrunta deja cu o criză economică gravă, la care se adăugase și cea provocată de pandemia de coronavirus.

La câteva ore de la această declarație, au fost luate și primele măsuri: toți oficialii care s-au ocupat de securitatea portului în ultimii șase ani au fost plasați în arest la domiciliu.

Ei sunt considerați vinovați că nu au avut grijă de cele 2.700 de tone de nitrat de amoniu depozitate acolo din 2014 . Acești nitrati ar fi ajuns în port pe un vas rusesc sub pavilion moldovenesc.
Situația este, disperată pentru Liban, în sprijinul căruia au sărit mai multe state. Franța, Cehia, Germania, Egipt și Olanda, sunt statele care vor trimite ajutoare în această țară.

Explozie de proportii in Beirut in urma unui incendiu

La originea exploziei a fost un incendiu pornit de la un muncitor care folosea aparatul de sudură. Scânteile acestuia au aprins substanțele explozive depozitate în apropiere.

Odata ce acestia s-au aprins ,flacarile ar fii patruns in depozitul din apropierea cheiului . Acolo erau depozitate cele 2.700 de tone de nitrat de amoniu .

O adevarata bomba atomica

O adevarata bomba atomica care a devastat capitala Libanului , Beirut.
Acum autoritatile locale sustin ca cei care au fost implicati vor fii aspru sanctionati .

Ori cum aceasta deflagratie a adus numeroase pagube unei tari si asa afectata de o criza economica grava.

Previous Article

Litoralul romanesc al Marii Negre

Next Article

Chrudim cea mai veche descoperire arheologica din Cehia

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.