Focar de coronavirus la un abator important din Germania

Author: Niciun comentariu Share:
focar de coronavirus

Focar de coronavirus la un abator din Germania in aceasta perioada. Acesta este la un abator important din Germania .La acest abator unde a izbucnit acest Focar de coronavirus lucreaza si romani.

Focar de coronavirus

La acest important abator lucreaza 650 de romani . Acestia fiind infectati cu noul coronavirus.Numărul lor reprezintă jumătate din totalul muncitorilor care s-au îmbolnăvit acolo.

Autoritățile germane au făcut apel la medicii din comunitatea românească să ajute la tratarea conaționalilor. Iar după ce 17 muncitori au fugit din carantină, autoritățile le transmit să nu le fie teamă. Acestia vor fi bine îngrijiți chiar dacă sunt departe de casă.

În plină pandemie, muncitorii nu purtau măști . Ei stăteau unii lângă alții la mese. Acum sunt peste 1.300 de muncitori infectați cu coronavirus. Peste jumătate dintre ei sunt români.

La ei și la ceilalți lucrători estici face apel premierul landului Renania de Nord-Westfalia . Acesta ii roaga sa respecte măsurile de izolare, să nu plece în ţările de origine.

Premierul landului Renania de Nord-Westfalia

Armin Laschet, premierul landului Renania de Nord-Westfalia: „Am căzut de acord să aducem aici traducători,,. Acestia trebuie să se ducă la oameni şi să le explice care este situaţia .

Fiind o situatie cumplita este în interesul lor să nu plece în ţările de origine. Asta aşa cum existe în unele cazuri, ci să rămână acolo, în cazul îmbolnăvirii. Ei o sa primească cea mai bună asistenţă medicală de pandemie pe care noi o oferim fiecărui lucrător.”

Premierul landului a vorbit de un risc epidemiologic uriaş în regiune din cauza infectărilor de la abator. Sunt făcute teste de pandemie în rândul populaţiei din Guthersloh, şcolile şi grădiniţele au fost închise. Iar localnicii se tem pentru sănătatea lor pentru că lucrătorii de la abator nu au respectat măsurile de izolare.

Abatorul din vestul Germaniei

Situaţia de la abatorul din vestul Germaniei a pus pe jar și autorităţile locale. Cu greu au reuşit să obţină date despre lucrătorii estici ca sa-i informeze despre măsurile decise.

Thomas Kuhlbusch, șeful echipei de criză: „Vreau să spun foarte clar că încrederea pe care o avem în compania Tönnies este zero!”

Proprietarul abatorului dă vina pe subcontractorii care i-au adus pe muncitorii români în Germania. Aceasta pentru ca subcontractorii au ținut datele la sertar. Si muncitorii s-au imbolnavit de pandemie

Patronul abatorului cu afaceri de peste 8 miliarde de euro anual şi patronul clubului de fotbal Schalke a fost întrebat dacă își dă demisia.

Clemens Toennies, proprietarul fabricii: „Nu trebuie să mă gândesc foarte mult la asta, dar am nevoie de un moment de liniște. Voi conduce compania până ieșim din criză și apoi mai vedem.”

Situatia muncitorilor romani

Situația muncitorilor estici de la abator, mulți dintre ei români, nu a fost niciodată una ușoară. Muncă fizică uriașă, uneori, până la epuizare. Un consilier care se ocupă de drepturile muncitorilor povestește pentru Deutsche Welle.

Elena Strato, consilier pentru proiect: „Mulţi ne-au relatat că au lucrat 10-12 ore pe zi, cel puţin 6 zile pe săptămână. Trebuie să ne gândim că ne aflăm în plin sezon de grătar şi că cererea pentru produse din carne este mare.”

Ministrul german al Muncii amintește că începând de la anul muncitorii nu vor mai ajunge la muncă în abatoarele germane prin subcontractori. Iar orele de muncă vor fi atent monitorizate in acest timp de pandemie.

Hubertus Heil: „Nu se poate ca oamenii din Europa Centrală şi cei din Europa de Est să fie exploataţi în Germania . Acestia fiind exploatati de firme care nu au scrupule şi care au câştiguri de miliarde.” Din aceasta cauza romanii s-au imbolnavit de pandemie.

  Next Article

Ardeii umpluti cu carne sunt apetisanti si super gustosi

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.