Chrudim cea mai veche descoperire arheologica din Cehia

Author: Niciun comentariu Share:
chrudim cea mai veche descoperire arheologica din cehia

Chrudim cea mai veche descoperire arheologica din Cehia , fiind un oras amplasat pe cursul râului Chrudimka . Aflandu-se in regiunea Pardubice din Boemia de est , Chrudim cea mai veche descoperire arheologica.

În anul 2001 orașul avea 23.898 de locuitori,fiind un oras amplasat in regiunea Pardubice din Boemia de est, Cehia.

Chrudim cea mai veche descoperire

Aici gasim cele mai vechi descoperiri arheologice care oferă primele semne ale așezării în această zonă . Acestia datează din mileniul al V-lea î.Hr. Diverse culturi s-au succedat pe teritoriul orașului Chrudim și în vecinătatea sa. Orașul Chrudim a fost înființat înainte de 1276 . La scurt timp după a devenit un oraș zestre din regele Bohemian.

Până în 1918, orașul a făcut parte din monarhia austriacă (partea Austriei după compromisul din 1867 ). El este șeful districtului Chrudim , unul dintre cele 94 de Bezirkshauptmannschaften din Boemia

Domnia lui Maria Tereza

În timpul domniei lui Maria Tereza (1740-1780), Chrudim a devenit centrul regiunii. Incepand cu 1751, acesta devine sediul birourilor regionale. Secolele al XVIII-lea și mai ales al XIX-lea au adus o dezvoltare puternică. Planul medieval al inimii istorice a orașului și a suburbiilor sale nu mai puteau satisface cerințele în creștere. 

La sfârșitul secolului al XIX-lea populația a ajuns la 13.000 de locuitori. Prima fabrică industrială, cu turnătorie și forjă și o fabrică de încălțăminte a lansat dezvoltarea industrială. Viața socială s-a extins foarte mult și în a doua jumătate a secolului XIX. Numărul de școli, evenimente culturale și sociale l-au determinat pe Chrudim să fie cunoscut drept „Atena Boemiei de Est”. 

Chrudim, adesea numit Atena Boemiei de Est, atrage în mare parte turiștii cu tradiția sa de păpuși.

Al doilea oraș ca mărime din regiunea Pardubice se află la numai 110 kilometri est de Praga și merită cu siguranță o vizită. Acest oraș fermecător oferă multe atracții interesante, precum și străzi medieval. Aici intalnim rămășițele de metereze și o piață cu o catedrală gotică monumentală.

Muzeul de păpuși din Chrudim

În strada Břetislav, chiar lângă Piața principală și Catedrala Adormirii Maicii Domnului , veți descoperi clădirea Mydlářov. Cladirea este în stil renascentist, cu loggie cu arcadă și bogate decorații sculpturale. Găzduiește Muzeul Păpușilor , cu afișe pline de marionete și recuzite de teatru. Aruncați o privire în lumea magică a marionetelor din întreaga lume. Mai mult, poți încerca singur cum e să operezi un teatru de păpuși în sala de joacă a muzeului .

Castelul Slatiňany

De la Chrudim la Pardubice am mers cu trenul si in cca 1 ora am ajuns acolo.Acest impresionant castel apartine familiei Auesperg . Tot acolo este si muzeul cailor Kladruber.

Acolo veți vedea fostul scaun al familiei princiare de Auersperg, un parc mare și o fermă de herghelii. Aici puteti vedea și păduri extinse, alături de alei de cireș și castan.

Geoparcul Železné hory

Acest parc oferă vizitatorilor o mare varietate de fenomene geologice. combinați o vizită cu călătorii în alte locuri interesante. O gamă extraordinar de diversă de caracteristici geologice poate fi văzută in acest parc. In Muzeul Minerilor de Calcar din Závratec, lângă Třemošnice, Muzeul încălțămintei și zidăriei din Skuteč și  micul geoparc din Chotěboř . 

Ciclurile marcate și traseele de drumeție duc la multe dintre aceste locuri. Puteți, de exemplu, să parcurgeți traseul ciclist Magma de la Hlinsko la Chrudim sautraseu educativ în jurul satului Polánky, în inima Železné Hory.

Arhitectura orasului

In acest micut dar cochet orasel puteti vedea o arhitectura veche si foarte multe parcuri. In general parcurile sunt pline de verdeata si de banci ,unde te poti relaxa , admirand frumoasele peisaje din jurul acestora.

Inclusiv gara din Chrudim este o gara veche , dar frumoasa cu o arhitectura impresionanta. De aici poti pleca in directiile dorite , iar trenurile desi pe dinafara par vechi ,in interior sunt noi.

Previous Article

Explozie de proportii in Beirut din Liban in port

Next Article

Obiective turistice interesante in Barcelona

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.