Litoralul romanesc al Marii Negre

Author: Niciun comentariu Share:
litoralul romanesc marii negre

Litoralul romanesc al Marii Negre este cuprins intre Corbu la nord si Vama Veche la sud. Pe Litoralul romanesc al Marii Negre exista peste 150.000 de locuri de cazare in hoteluri. Acestea se mai gasesc in vile si pensiuni agroturistice.

Pe litoralul romanesc sunt foarte multe statiuni frumoase si interesante. Navodari, Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, Techirghiol, Costinesti,
Neptun – Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai si Vama Veche.

Litoralul romanesc al Marii Negre

Litoralul romanesc concureaza cu cel al Mediteranei. Acesta este renumit pentru nisipul sau fin si de o calitate superioara. Apa Marii Negre are o salinitate redusa in comparatie cu alte mari continentale. Apa permite practicare sporturilor sub-acvatice si nautice.

Zona plajei are o inclinatie extrem de redusa. Exista zone intinse de 100-200 m unde apa nu depaseste 1-1,5 m adancime. Plaja este orientata spre est, ceea ce ofera turistilor posibilitatea admirarii rasaritului de soare. De asemeni se poate observa si o luminozitate maxima pe tot parcursul zilei.

Suprafata litoral

Litoralul romanesc al Marii Negre este cuprins intre Corbu la nord si Vama Veche la sud. Litoralul avand o lungime de 245 km. Pe litoralul romanesc exista peste 150.000 de locuri de cazare in hoteluri, vile si pensiuni agroturistice.

Cea mai renumita statiune pentru tineri este statiunea Costinesti. Aceasta statiune se afla la 31 km sud de Constanta. Este situata langa satele Costinesti si Schitu. Acestea au fost create la sfarsitul secolului al XIX-lea de colonisti germani.

Statiunea a fost construita anul 1949, cand a fost amenajata prima tabara de vacanta pentru elevi. Partea sudica al litoralului este frecventata de turisti inca de la sfarsitul sec. XIX.Incepand cu 1959, statiunile Litoralului au fost modernizate permanent.
In zona tarmului romanesc se gasesc foarte multe obiective atheologice importante.

Cele mai mportante ar fi :

Cetatea Histria aflata pe malul Lacului Sinoie,
Ruinele Cetatii Tomis si Callatis,
Muzeul Arheologic din Mangalia,
Muzeul de Istorie din Constanta,
Moscheia din Constanta si Mangalia,
Biserica Sf. Petru si Pavel din zona istorica a orasului Constanta.

Datorita frumusetii plajelor ce au un nisip superb si a apei cristaline , litoralul este foarte vizitat. Acesta este vizitat de foarte multi turisti atat din tara cat si din strainatate .

Previous Article

Manastirea Barsana adevarat lacas sfant

Next Article

Explozie de proportii in Beirut din Liban in port

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.