Schimbarea orei pe mapamond afectează continuu intreaga omenire

Author: Niciun comentariu Share:
schimbarea orei mapamond-afecteaza-continuu intreaga omenire

Schimbarea orei pe mapamond afectează continuu intreaga omenire spun specialistii.Schimbarea orei pe mapamond afecteaza tot ecosistemul si se face de doua ori pe an. Aceasta schimbare se face in lunile Martie si Octombrie.

Schimbarea orei pe mapamond

In luna Martie, atunci cand se trece la ora de vara, ceasul se da cu o ora inainte. Apoi in luna Octombrie aceasta ora reapare, ceasul fiind dat cu o ora in urma.
Ora de vara, a aparut din necesitatea omenirii de a se bucura mai mult de lumina si caldura. Aceasta pentru a se bucura de razele soarelui existent vara.

Dand ceasul cu o ora inainte in martie, ne putem bucura de mai multa lumina.
Aceasta s-a facut pentru a realiza toate activitatile de dimineata pana seara. Iar in luna noiembrie revenim la timpul standard.Primele date legate de aceasta schimbare de ora isi au originea in 1784.

Primul om care a solicitat schimbarea orei de vara si de iarna a fost Benjamin Franklin . Avand argumente foarte soloide el a propus o astfel de modificare. In 1907, si in urmatorii ani Willian Willett a propus Parlamentului trecerea la ora de vara.

Beneficii pentru om

Aceasta s-a facut pentru ca toti oamenii sa beneficieze cat mai mult de ce le oferea soarele. Dar incercarea lui a ramas fara success. In contextul Primului Razboi Mondial, Germania adopta aceasta schimbare. O face pentru a beneficia de mai multe ore de lumina.

O face si pentru a pastra energie pe care sa o utilizeze in batalii. In Statele Unite ale Americii, devine o practica standardizata . Sceasta este aplicata de catre Congres abia in anul 1966.

Ora de vara aduce mai multe beneficii celor ce locuiesc la o distanta mai mare de ecuator . Aceste beneficii sunt pentru ca ziua are semnificativ mai multe ore vara decat iarna. In zonele mai apropiate de ecuator, ziua este aproximativ la fel de lunga pe parcursul unui an.

Din acest motiv, mai multe orase si tari din apropierea zonei ecuatoriale nu au aderat la acest sistem.Se considera ca trecerea la ora de vara, respectiv la ora de iarna, are un efect benefic.

Acest efect benefic este in ce a ce priveste incidenta crimelor si a accidentelor rutiere. De asemenea ziua are un numar mai mare de ore. Aceasta are un impact pozitiv din punct de vedere al consumului de energie.

Aceasta s-a facut pentru ca sa se utilizeazeze mai putin curent electric.
Se face pentru a elimina lumina din case sau spatiile de productie si de birouri. Totusi, exista si studii care evidentiaza acest interesant fapt.

Este faptul ca acest consum redus este urmat de un consum mai mare de energie. Asta se intampla atunci cand se trece la ora de iarna, pentru ca ziua se scurteaza.

Ora pe glob

Mai putin de 40% din tarile de pe Glob observa aceasta schimbare de ora. Cei ce trec la ora de vara au avantajul de a se bucura de nai multe zile cu lumina solara. Asta pentru un numar mai mare de ore si de lumina naturala seara.

Acest lucru se intampla pentru ca zilele devin mai mari. Toate acestea pe masura ce Pamantul trece de la iarna la vara. Totul se intampla atunci cand avem cea mai lunga zi din an la solstitiul de vara. Pe timp de vara Pamantul se misca in jurul propriei axe.

Fenomene ce se intampla

Acesta se face la un anumit unghi si este direct inclinat spre Soare. Din acest motiv, diferite zone de pe Glob sunt expuse la razele soarelui. Aceste fenomene se intampla in diferite perioade din an.
Regiunile indepartate de ecuator si apropiate de poli au cele mai multe beneficii .Aceste beneficii sunt din schimbarea orei.

Ele sunt de-a lungul anotimpurilor, cand schimbarile sunt semnificative.
Pe langa avantajele enumerate mai sus mai exista si ale avantaje pentru omenire. Aceasta ajuta si la un echilibru atunci cand vine vorba de raportul viata profesioanala – viata personala.

Avantajele schimbarii orei

Cum ziua este mai lunga, persoanele pot beneficia de mai mult timp. Acest timp ar fii pentru activitati sportive, sau recreative.
Dupa ultimile statistici si cercetari se pare ca aceasta schimbare a orei nu este benefica.

Se pare ca in curand totul va reveni la normal asa cum a fost stabilit in 1874. Aceasta ramane de vazut daca se va realiza si daca omenirea se va obisnuii cu aceasta schimbare.

Previous Article

Beneficiile masajului terapeutic in recuperarea oamenilor bolnavi

Next Article

Povestea interesanta a insulei Ada Kaleh din Mehedinti

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.