SPORT
sport

Sport pentru corpul uman

Un Sport reprezintă o activitate de natură fizică și poate implica și competiția. Prin Sport se intelege o activitate care poate influenta stilul de viată. Aceasta este sănătatea sau personalitatea unui om.

Sportul pentru corpul uman este o adevarata oaza de sanatate.De aceia sportul trebuie practicat frecvent .
Sporturile se pot categorisi în individuale (de exemplu atletism, haltere, tir sportiv). Sau de echipă (de exemplu baschet, canotaj). Deși sunt numite sporturi în mod greșit, unele ramuri (fotbal, baschet, handbal etc.) sunt de fapt jocuri sportive.

SPORT

Studiul dezvoltării sportului în istoria umană, poate arăta schimbări sociale semnificative survenite de-a lungul secolelor, în diferite culturi. Conceptul de sport ca o activitate ce implică abilitățile umane de bază, fizice și mentale. El urmărește îmbunătățirea acestor abilități pentru a fi utilizate mai eficient. Studiul sugerează faptul că sportul este probabil la fel de vechi ca dezvoltarea inteligenței umane.

Pentru omul primitiv, activitatea fizică a fost doar un mod de a-și îmbunătăți cunoștințele despre natură și, în aceeași măsură, un mod de a stăpâni mediul din jurul lui.Definirea exactă a ceea ce separă un sport de alte activități de agrement variază între surse.

Cel mai aproape de un acord internațional cu privire la o definiție este oferit de SportAccord, care este asociația pentru toate cele mai mari federații sportive internaționale (inclusiv asociația de fotbal, atletismul, ciclismul, tenisul, călăria etc.) și este, prin urmare, reprezentativ de facto de sport internațional.

Sporturile se pot categorisi în individuale ( atletism, haltere, tir sportiv) .Sau de echipă (fotbal,baschet, canotaj). Deși sunt numite sporturi în mod greșit, unele ramuri (fotbal, baschet, handbal etc.) sunt de fapt jocuri sportive.Studiul dezvoltării sportului în istoria umană, poate arăta schimbări sociale.

Acestea sunt semnificative survenite de-a lungul secolelor, în diferite culturi. Conceptul de sport ca o activitate ce implică abilitățile umane de bază. Pot fii fizice și mentale, urmărește îmbunătățirea acestor abilități pentru a fi utilizate mai eficient. Ele sugerează faptul că sportul este probabil la fel de vechi ca dezvoltarea inteligenței umane.

Pentru omul primitiv, activitatea fizică a fost doar un mod de a-și îmbunătăți cunoștințele.Acestea au fost despre natură și, în aceeași măsură, un mod de a stăpâni mediul din jurul lui.Definirea exactă a ceea ce separă un sport de alte activități de agrement variază între surse.

Sportul pentru corpul uman

Sportul este cel mai aproape de un acord internațional cu privire la o definiție este oferit de SportAccord. Aceasta este asociația pentru toate cele mai mari federații sportive internaționale (inclusiv asociația de fotbal, atletismul, ciclismul, tenisul, călăria etc.). Deci este prin urmare, reprezentativ de facto de sport internațional.

Activitatea fizică regulată te ajută să îți păstrezi abilitățile mintale cheie de-a lungul vieții. Aceste abilități sunt extrem de importante și includ gândirea critică, învățarea sau memoria.

Cercetările ultimilor ani au demonstrat că este foarte util să încerci o combinație între activități aerobice și unele de întărire a mușchilor. Participarea la aceste tipuri de activități de trei până la cinci ori pe săptămână. Se face timp de cel puțin 30 de minute, poate oferi nenumărate beneficii pentru sănătatea ta mintală.

Când ești activ, mintea ta este distrasă de la factorii de stres de care te lovești în fiecare zi. Exercițiile fizice te vor ajuta să reduci nivelurile hormonilor responsabili cu stresul. Acest lucru îți va fi de folos cu siguranță atunci când vei avea o zi mai proastă.

Practicarea unui sport este deosebit de importantă. Te ajută extrem de mult la alungarea gândurilor negative și a frustrărilor acumulate de-a lungul zilei.
În același timp, aceste exerciții stimulează producerea de endorfine. Acești potențiatori naturali ai bunei-dispoziții sunt cei care pot menține stresul și depresia la un nivel minim.

Endorfinele sunt cele care te pot ajuta să te simți mai relaxat și mai optimist după un o zi dificilă. Totuși, experții sunt de acord că este nevoie de mai multe cercetări în domeniu pentru a determina relația dintre sport și depresie. Beneficiile de pe urma activităților fizice nu pot fi, însă, trecute cu vederea

Daca v-au placut aceste articole va rog lasati un comentariu !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: