Lichior de nuci verzi

Author: Niciun comentariu Share:
lichior nuci verzi

Lichior de nuci verzi rețeta veche de nucată. Lichior de nuci verzi natural făcut în casă din nuci verzi și arome la alegere: lămâie, scorțișoara, vanilie, nucșoara, anason, boabe de piper etc. Cum se face lichiorul de nuci? Cu ce alcool se prepara un lichior fin de casă? Câte grade de tărie alcoolică trebuie să aibă un lichior?
Orice lichior de nuci verzi fin de casă se prepară fie cu alcool dublu rafinat (de 96°). Acesta trebuie diluat conform rețetei, fie cu cu vodcă de (38°-40°) simplă, fără arome.Aceste licori trebuie să aibă între 18-22°. Nu se face aceasta bautura cu țuică sau rachiu deoarece mirosul acestora influențează negativ aroma lichiorului.
Din cantitățile de mai jos obțineți cca. 1,2 L de lichior extrem de fin și de aromat.

Mod de preparare:

Se spala in mai multe ape nucile; se taie apoi in jumatati sau felii.
Se pun intr-un borcan sau damigeana mica si se acopera cu alcool.
Se adauga cuisoarele, scortisoara si coaja de lamaie si se inchide ermetic damigeana.
Se lasa cca. 2 luni (la soare ar fi ideal), agitand in primele 2 saptamani zilnic damigeana.
Se filtreaza apoi continutul (se trece de mai multe ori prin tifon curat).
Se face siropul din zahar si apa; rece, se amesteca cu siropul concentrat de nuci.
Se pune din nou in sticla/damigeana si se consuma dupa 2, 3 saptamani.
Se pastreaza la rece.
Ingrediente
500 ml vodca 40 grade
500 g nuci verzi (cca.15 nuci)
1 lămâie
Sirop:
400 g apa
500 g zahăr
arome la alegere: vanilie, nucsoara, scorțișoară, anason etc

Previous Article

Războaiele daco-romane

Next Article

Cozonac cu nuca pufos

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.