Laleaua Galbena din Rezervația Naturală Cazanele Dunării

Author: Niciun comentariu Share:
laleaua galbena rezervatia naturala cazanele dunarii

Laleaua Galbena din Rezervația Naturală Cazanele Dunării este protejata prin lege.Laleaua Galbena din Rezervația Naturală Cazanele Dunării infloreste in fiecare an.Aceasta lalea infloreste la inceputul lunii aprilie.

Aceasta frumoasa lalea creste pe versanții abrupți și stâncoși din Rezervația Naturală Cazanele Dunării. Aceasta mirifica floare mai este numita si tulipa hungarica.

Laleaua Galbena din Rezervația Naturală

Aceasta lalaea poate fi admirată mai cel mai bine în apropiere de Peștera Veterani.Se poate vedea doar cand se face excursie pe Dunare . Pentru ca este in zona banatului , aceasta se mai numita si laleaua banateana.

Aceasta lalea are florile exclusiv de culoare galbenă și fără miros. Acestea cresc în vârful unui lujer . Laleaua  răsare în mijlocul a circa trei sau patru frunze mari.

Splendoarea zonei nu se poate descrie în cuvinte. Aceste flori răsar din versanții abrupți ai Ciucarului Mare . În total Cazanele Dunării, cele Mici și Mari însumează o lungime de nouă kilometri . Acestia reprezentând astfel cea mai impresionantă porțiune a parcursului Dunării.

Acestia se intend de la izvor până la vărsare. Turiștii care-și doresc să admire laleaua galbena , o pot face . Aceștia pot ajunge în apropierea versanților cu o barcă,salupa sau vaporas.

Laleaua galbena de Cazane a fost pentru întâia oară menționată în anul 1884.Aceasta a fost mentionata de către botanistul ungar Vincze von Borbas în Foaia Asociaţiunii Transilvania.

Astăzi, aceasta lalea galbena este unică în întreaga lume si este protejată de lege .Aceasta frumoasa lalea galbena este inclusă pe lista speciilor ocrotite. Aria sa face parte din teritoriul Parcului Natural Porțile de Fier.

Pana acum nimeni nu s-a incumetat sa mearga sa culeaga aceasta frumoasa lalea .Asta din doua puncta de vedere :

Este situate intr-o zona protejata

Este arealul viperei cu corn , care este cea mai veninoasa vipera.

De-a lungul timpului, în jurul acestor flori s-au creat mai multe legende. Se povestește că o fetiță nu se înțelegea deloc cu mama sa vitregă. Alungată de acasă micuța s-a rătăcit pe aceste meleaguri . Pentru că a plâns atât de mult lacrimile ei s-au prefăcut în lalele galbene.

O altă poveste ne spune că pe timpuri o fată s-a îndrăgostit de un păstor din zonă. Aceasta a venit să-l viziteze pe timp de noapte. Însă, aceasta s-a rătăcit și a căzut printre stânci.

Pentru că era îmbrăcată în galben, pe unde se rostogolea haina i se rupee . Si odata rupta haina se transforma în floare. Așa ar fi apărut și înmulțit Lalelele Galbene de Cazane .

Aceste lalele ar fi transformat versanții abrupți într-un adevărat spectacol de culoare. De culoare galbena asa cum este acum aceasta frumoasa lalea . Este singura lalea crescuta pe stanca ce infloreste in luna Aprilie .

Previous Article

Arma nucleara este destinata pentru distrugerea mapamondului

Next Article

Beneficiile masajului terapeutic in recuperarea oamenilor bolnavi

You may also like

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.